Share

Πολίτικα Κεφτεδάκια

Πολίτικα Κεφτεδάκια

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 23, 2013

  • Απόδοση: 25 (5 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 10 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 40 λεπτά

Τα καλύτερα, αφράτα κεφτεδάκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ.. έρχονται από την Πολίτικη Κουζίνα, αυτό που τα κάνει ξεχωριστά είναι το πλιγούρι και το πλούσιο άρωμα του δυόσμου!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε το πλιγούρι να μουσκέψει σε 300 ml. ζεστό νερό για 15 λεπτά.
    Συνταγές με Πλιγούρι
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον δυόσμο, πολτοποιούμε τα σκόρδα και τα προσθέτουμε στον κιμά.
    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά!
    Συνταγές για Κεφτεδάκια με Πλιγούρι
  3. Όσο ζυμώνουμε τον κιμά, αν το μείγμα είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό.
    Αφήνουμε 5 λεπτά να δέσουν τα υλικά.
    Συνταγές με Κιμά
  4. Πλάθουμε κεφτέδες μετρίου μεγέθους, δεν τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα αλλά τους πιέζουμε ελαφρά να γίνουν πλακέ.
    Συνταγές για Πολίτικους Κεφτέδες
  5. Πασπαλίζουμε ελαφρά τους κεφτέδες με αλεύρι και βάζουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι να κάψει.
    Πολίτικες Συνταγές
  6. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά αρχικά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και μετά την χαμηλώνουμε λίγο για να ψηθούν και εσωτερικά.
    Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά με δροσερό γιαούρτι που έχετε ψιλοκόψει μέσα δυόσμο ή τζατζίκι!
    Πολίτικα Κεφτεδάκια Συνταγές
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο