Share

Η πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα, λέγεται και πατσαβουρόπιτα γιατί είναι μια εύκολη πίτα που φτιάχνεται πολύ απλά σε σχέση με τις άλλες πίτες!
Αφράτη και αρωματική, δοκιμάστε την σκέτη, με παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι!

Πορτοκαλόπιτα Σιροπιαστή Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 27, 2013

  • Απόδοση: 1 ταψί (16-18 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 35-40 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 5 λεπτά

Η πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα, λέγεται και πατσαβουρόπιτα γιατί είναι …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ανοίγουμε το φύλλο το κόβουμε σε λωρίδες και το αφήνουμε για 30 λεπτά να "στεγνώσει".
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Χτυπάμε την ζάχαρη με το λάδι και προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  2. Κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα από τα πορτοκάλια.
    Στύβουμε τα πορτοκάλια και περνάμε τον χυμό από σίτα.
    Προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα, το γιαούρτι, το baking και ανακατεύουμε.
    Θρυμματίζουμε τα ξεραμένα φύλλα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο πυρέξ ή ταψί μεγέθους 40*40.
    Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
    Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει περίπου 30 λεπτά.
  4. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 5-6 λεπτά.
    Περιχύνουμε την πορτοκαλόπιτα με το καυτό σιρόπι και την αφήνουμε να κρυώσει.
  5. αζουμε την πορτοκαλόπιτα στο ψυγείο να κρυώσει!
    Την σερβίρουμε σκέτη, με παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι!

Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο