Πρεβέντα (Μπουγάτσα ή Κουλούρα) Παραδοσιακό Ψωμί

Πρεβέντα (Μπουγάτσα ή Κουλούρα) Παραδοσιακό Ψωμί

Πρεβέντα (Μπουγάτσα ή Κουλούρα), ένα μυρωδάτο και πεντανόστιμο γλυκό ψωμί, «κεντημένο» και διακοσμημένο με διάφορα σχέδια από ζυμάρι, μελωμένο έργο τέχνης,το ετοιμάζουν μέχρι και σήμερα σε ορισμένους τόπους στην Ελλάδα και το πάνε στο τραπέζι του γάμου σαν δώρο γάμου!
Η πρεβέντα κόβεται σε μεγάλα κομμάτια και σερβίρεται αντί της τούρτας!

Πρεβέντα (Μπουγάτσα ή Κουλούρα) Παραδοσιακό Ψωμί Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 17, 2013

  • Yield: 1 μεγάλο ψωμί
  • Prep: 60 mins
  • Cook: 2 hrs 0 min
  • Ready In: 3 hrs 0 min

Πρεβέντα (Μπουγάτσα ή Κουλούρα), ένα μυρωδάτο και πεντανόστιμο γλυκό …

Ingredients

Instructions

  1. Η ζύμη Ανακατεύουμε σε μία μεγάλη λεκάνη όλα τα υλικά,εκτός από το αλεύρι. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά!
    Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο να διπλασιαστεί ο όγκος της περίπου 1 ώρα.
  2. Κρατάμε όσο ζυμάρι θέλουμε για τα σχέδια(όπως στις φωτογραφίες).
    Ζυμώνουμε πάλι και τοποθετούμε σε ένα μεγάλο λαδωμένο στρογγυλό ταψί την ζύμη.
    Την διακοσμούμε με τα σχέδια της αρεσκείας μας.
  3. Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες περίπου στους 180°C, όταν η πρεβέντα πάρει χρώμα (ροδίσει) σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο..
    Μόλις κρυώσει ζεσταίνουμε το μέλι και την αλείφουμε με πινέλο.
  4. Προφέρεται μέσα λευκό τραπεζομάντηλο, στολισμένη με κουφέτα και τριαντάφυλλα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο