Share

Το ψάρι γλώσσα είναι ένα απίστευτο ψάρι… οικονομικό, μαγειρεύεται πανεύκολα, δεν έχει κόκαλα και ίσως το πιο αγαπημένο ψάρι των παιδιών!

Συνήθως την τηγανίζουμε ή την ψήνουμε στον φούρνο, η γλώσσα δεν θέλει πολύ ψήσιμο.

Επίσης είναι κατάλληλη για άτομα που προσέχουν την διατροφή τους, δεν είναι λιπαρή και συνδυάζεται με πολλά συνοδευτικά!

Ψάρι Γλώσσα

Να θυμάσαι πάντα οτι καλό είναι την γλώσσα να την ξεπαγώνεις στο ψυγείο από την προηγούμεη και να την αφήνεις σ τρυπητό για να στραγγίσει από τα νερά!

Ας δούμε όμως 4 πανεύκολους τρόπους για να μαγειρέψουμε την γλώσσα σε λιγότερο από 30 λεπτά και να την μεταμορφώσουμε σε απολαυστικά πιάτα για 2 άτομα!

 

Γλώσσα Πανέ με Κόρν Φλέικς στον Φούρνο σε 20′
——————————————————–

Αν δεν έχεις δοκιμάσει να πανάρεις με κόρν φλέικς ήρθε η ώρα να το κάνεις και θα με θυμηθείς! Μια συνταγή υγιεινή, απλή, γρήγορη, με ξεχωριστή νοστιμιά και τέλειο τραγανό αποτέλεσμα! Χρησιμοποίησέ το σαν βάση σε σάντουιτς!

Θα χρειαστείς
5 φιλέτα γλώσσας
1 αυγό
Κόρν φλέικς κλασσικά
Αλεύρι
Αλάτι

Τι πρέπει να κάνεις
1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
2. Κόβεις την γλώσσα σε ομοιόμορφα κομμάτια.
3. Θρυμματίζεις τα κόρν φλέικς στο μούλτι.
4. Χρησιμοποιείς 3 διαφορετικά μπωλ, στο ένα βάζεις το αλεύρι, στο άλλο το αυγό ελαφρά χτυπημένο και στο τρίτο το κόρν φλέικς «περνάς» μέσα από κάθε υλικό με την σειρά: αλεύρι-αυγό-κορν φλέικς.
5. Τοποθετείς το ψάρι σε αντικολλητικό ταψί ψησίματος που έχεις στρώσει σε ένα ταψί.
6. Ψήνεις για περίπου 18 λεπτά.

Σερβίρεις με το αγαπημένο σου συνοδευτικό και σάλτσα!

~ Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις για έξτρα γεύση στα κόρν φλέικς μπαχαρικά όπως πάπρικα, κουρκουμά, σκόνη μουστάρδας, μυρωδικά όπως θυμάρι, ρίγανη, μαντζουράνα, εστραγκόν, ξύσμα εσπεριδοειδών ή με μείγματα και από τα 3!

Πανέ Γλώσσα στον Φούρνο

 

 

Σαλάτα με Ντάκο και Γλώσσα σε 10′
—————————————-

Η κλασική αγαπημένη σαλάτα πανέτοιμη σε 10 λεπτά  για όλα και για κάθε στιγμή, χορταστική και απίστευτα εύκολη!

Θα χρειαστείς
2 ντάκους κριθαρένιους
2 φιλέτα γλώσσας
Ντοματίνια
Παντζάρι
Κρεμμύδι
Σκόρδο
Ελαιόλαδο
Κόλιανδρο φρέσκο
Κάππαρη
Βασιλικό
Χοντρό αλάτι
Ξύδι λευκό

Τι πρέπει να κάνεις
1. Βράζεις την γλώσσα με 2 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό.
2. Την αφήνεις να κρυώσει ελαφρά και την ψιλοκόβεις.
3. Βρέχεις τον ντάκο και κόβεις τα ντοματίνια και το παντζάρι.
4. Βάζεις τα ντοματίνια στον έναν ντάκο, τα παντζάρια στον άλλον και από επάνω το ψάρι.
5. Προσθέτεις ελαιόλαδο κι χοντρό αλάτι, στα ντοματίνια το κρεμμύδι, τον βασιλικό και την κάπαρη, στο παντζάρι τον κόλιανδρο και το σκόρδο.

~ Φυσικα μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια υλικά θέλεις ή να μαρινάρεις το ψάρι για περισσότερη γεύση!

Ντάκος με Ψάρι

 

 

 Κροκέτες Γλώσσας σε 10′
—————————–

Ιδανικό σνάκ, μεζές, ορεκτικό… φτιάχνεται σε χρόνο άψε σβήσε!

Θα χρειαστείς
200 gr. φιλέτο γλώσσας
2½  κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 ασπράδια αυγών
Ξύσμα λάιμ
1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο
1 σκελίδα σκόρδο
¼ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
80 gr. αλεύρι φαρίνα
Αλάτι

Τι πρέπει να κάνεις
1. Ψιλοκόβεις την γλώσσα και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
2. Κοσκινίζεις το αλεύρι με την σόδα, το αλάτι και την ζάχαρη.
3. Ενώνεις τα παραπάνω υλικά.
4. Χτυπάς τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενώνεις με τα υπόλοιπα υλικά με απαλές κινήσεις.
5. Σε καυτό λάδι ρίξε 1 γεμάτο κουταλάκι από το μείγμα σχηματίζοντας κροκέτες και τηγάνισε μέχρι να ροδίσουν.

~ Σέρβιρέ το με σάλτσα σόγιας, με μουστάρδα, με γιαούρτι, με ουασάμπι ή με γλυκόξινες σάλτσες!

Κροκέτες Γλώσσα

Αχνιστή γλώσσα με Λαχανικά σε 15′
——————————————-

Αν θέλεις κάτι νόστιμο, ελαφρύ, υγιεινό με λίγες θερμίδες βρήκες την κατάλληλη συνταγή πανέτοιμη σε 15 λεπτά!

Θα χρειαστείς
2 φιλέτα γλώσσας
2 πιπεριές πορτοκαλί και κίτρινη
1 ρέβα
1 καρότο
¾ φλυτζανιού κρασί λευκό
Τζίντζερ
Εστραγκόν
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό
Ελαιόλαδο

Τι πρέπει να κάνεις
1. Κόβεις σε λεπτές φέτες (ζουλιέν) τα λαχανικά.
2. Σε ένα πλατύ σκέυος με καπάκι ρίξε ελαιόλαδο και σώταρε ελαφρά τα λαχανικά, σε δυνατή φωτιά.
3. Τοποθέτησε επάνω στα λαχανικά τις γλώσσες.
4. Πρόσθεσε τα μυρωδικά, αλάτι πιπέρι και σβήσε με το κρασί.
5. Σκέπασε με το καπάκι, χαμήλωσε την φωτιά και βράσε για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να εξατμιστεί το κρασί.
~ Άσε την φαντασία σου ελεύθερη και διάλεξε όποια λαχανικά και συνδυασμούς σου αρέσουν, μην ξεχνάς πάντα τα λαχανικά να τα κόβεις σε λεπτές φέτες για να μην μείνουν άβραστα! Το κρασί μπορείς να το αντικαταστήσεις με ίδια ποσότητα νερού και χυμό από λεμόνι ή πορτοκάλι!

Γλώσσα Αχνιστή με Λαχανικά

Για τις συνταγές χρησιμοποιήθηκαν οι εξαιρετικές κατεψυγμένες γλώσσες, προϊόν της εταιρείας Καλλιμάνης !

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο