Share

Η «έκπληξη» στην παρακάτω συνταγή αλλά και το «ωραίο» της υπόθεσης είναι οτι τα λαζάνια που χρησιμοποίησα είναι αρωματισμένα με μαστίχα, ειδικά αν είστε λάτρης της μαστίχας καταλαβαίνεται πόσο τέλειο είναι αυτό, βέβαια από αυτή την συνταγή δεν θα μπορούσε να λείπει η με την ενίσχυση της γεύσης με το αγαπημένο λικέρ Skinos.

Τα ζυμαρικά αυτά λοιπόν ανήκουν σε μια παραδοσιακή βιοτεχνία ζυμαρικών την «Ηλίς«, ούτε εγώ τα γνώριζα αλλά η υπέυθυνη της εταιρείας είχε την ευγενή καλοσύνη να μου στείλει να δοκιμάσω και να γνωρίσω μερικά από τα είδη χειροποίητων ζυμαρικών που παράγουν και μάλιστα να προσφέρει κάποια από αυτά στους αναγνώστες, γι” αυτό θα σας τα πω αναλυτικά παρακάτω…

Η εταρεία Ηλίς όπου το εργαστήριο της βρίσκεται στους Ταξιάρχες (Θολό) Ζαχάρως, δημιουργεί παραδοσιακά ζυμαρικά από το 1996, περισσότερες πληροφορίες σχετικά μπορείτε να δείτε εδώ: «Ήλις«.

Ανάμεσα από πολλά είδη ζυμαρικών μπορείτε να βρείτε εκτός από τις κλασικές και κάποιες πρωτότυπες γεύσεις όπως τα ζυμαρικά με σπιρουλίνα, μελάνι σουπιάς, μανιτάρια, σαρακοστιανά και ολικής άλεσης ζυμαρικά.

Τα ζυμαρικά που δοκίμασα ήταν όλα πολύ νόστιμα, όχι ιδιαίτερα αλατισμένα σαν ζυμαρικά αλλά με πολύ καλή υφή και κρατούν τέλεια στο βράσιμο!

Σχετικά με την κλήρωση όπου 3 τυχεροί θα κερδίσουν προϊόντα της εταιρείας :
Οι συμμετοχές ξεκινούν από σήμερα και ολοκληρώνονται την Κυριακή 09.02.2014, στις 20:00
– Ο τρόπος συμμετοχής είναι πάντα απλός και εύκολος, αφήνετε το σχόλιό σας  για τα ζυμαρικά που προτιμάτε, σε αυτό το άρθρο.
– Τα δώρα είναι από ένα πακέτο ζυμαρικά σε 3 τυχερούς
( Σαρακοστιανός τραχανάς, Χυλοπιτάκια και Στριφτάρια Λαχανικών).

Ψαρονέφρι με Λαζάνια και Μαστίχα, Ωδή στην Μαστίχα!

Ζυμαρικά με Μαστίχα και Χοιρινό

By Ευα Μονοχαρη Published: Φεβρουαρίου 7, 2014

  • Απόδοση: 4-5 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 35 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 45 λεπτά

Το ζουμερό και τρυφερό ψαρονέφρι συνοδεύεται με λαζάνι και όλα αυτά παντρεύονται σε μια απλή συνταγή με γεύση και άρωμα μαστίχας!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει το ψαρονέφρι σε μικρά φιλέτα.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
    Συνταγές με Μαστίχα
  2. Σε ενα πλατύ τηγάνι σωτάρουμε τα φιλέτα με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα σωτάρουμε πολύ καλά και από τις 2 πλευρές, καλό είναι να μην τα σωτάρουμε όλα μαζί για να αποφύγουμε το "βράσιμο" και να σωταριστούν σωστά.
    Συνταγές με Χοιρινό Ψαρονέφρι
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και ανακατεύουμε 2 περίπου λεπτά.
    Σβήνουμε με το λικέρ μαστίχας, προσθέτουμε τον ζωμό, την σκόνη μουστάρδας, το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό για 20 περίπου λεπτά.
    Συνταγή με Χοιρινό Ψαρονέφρι
  4. Βράζουμε τα ζυμαρικά.
    Συνταγές για Ζυμαρικά με Μαστίχα
  5. Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με μισό φλυτζάνι ζεστό νερό, από αυτό που βράσαμε τα ζυμαρικά και το προσθέτουμε στο ψαρονέφρι, όπου προσθέτουμε και τα λαζάνια.
    Ανακατέυουμε καλά και προσθέτουμε λίγους κόκκους ρόζ πιπέρι τριμμένο.
    Συνταγή για Χοιρινό και Μαστίχα
  6. Σερβίρουμε το φαγητό μας αμέσως!
    Ψαρονέφρι με  Λαζάνι και Μαστίχα

  7. Ζυμαρικά Ηλίς
    Share

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    28 Σχόλια

    1. Τα ζυμαρικά που προτιμώ ειναι τα ολικής άλεσης και ο τραχανάς.Ευχαριστω

    2. Στριφταρια με λαχανικα …πολυ καλο ακουγεται …..αυτα θα ηθελα πολυ να τα δοκιμασω ,αν μου δοθει η ευκαιρια !

    3. Πολύ ωραίο φαγάκι. Δεν θ' άλλαζα τίποτα στην συνταγή. Εξάλλου και το ψαρονέφρι αλλά και τα λαζάνια είναι από τις αγαπημένες μου γεύσεις. Λαζάνια όμως με μαστίχα δεν έχω δοκιμάσει. Οπότε… καλή μου επιτυχία!!!

    4. Ωραία η συνταγή για το ψαρονέφρι.

      Τα στριφτάρια λαχανικών ακούγονται ωραία, όχι πως θα έλεγε όχι στα χυλοπιτάκια.

      Φιλιά

    5. τρελαινομαι για ζυμαρικα…κ μου αρεσουν ολα…οτι κ αν ειναι αυτο….τραχανας,χυλοπιτες,στριφταρια,φιογκακια,κοφτα τα παντα

    Αφήστε ένα σχόλιο