Ψητός Χοιρινός Λαιμός με Μυρωδικά

Ψητός Χοιρινός Λαιμός με Μυρωδικά

Share

Ψητός Χοιρινός Λαιμός με Μυρωδικά

Χοιρινός Ψητός Λαιμός

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουνίου 7, 2012

  • Απόδοση: 2500 gr. (8-10 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 60 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 2 ώρες 5 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 3 ώρες 5 λεπτά

Θέλετε να γευτείτε τον πιο τέλειο, μαλακό, τρυφερό, ζουμερό χορινό λαιμό;
Δοκιμάστε αυτό τον τρόπο μαγειρέματος και θα απολαύσετε τον πιο νόστιμο χοιρινό που γευτήκατε ποτέ!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
    Πλένετε και στεγνώνετε με χαρτί το κρέας.
    Βάζετε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο να κάψει πάρα πολύ καλά.
    Ρίχνετε το βούτυρο στο σκεύος και σωτάρετε σε πολύ δυνατή φωτιά, το κρέας, μέχρι να κάνει κρούστα, από όλες τις πλευρές.
  2. Κόβετε τις σκελίδες του σκόρδου στην μέση.
    Με ένα μαχαιράκι κάνουμε εγκοπές σε διάφορα σημεία στο κρέας και βάζουμε μέσα τις σκελίδες του σκόρδου, τις οποίες έχετε μουσκέψει και βουτήξει σε αλάτι.
    Συνταγές με Ψητό Χοιρινό Λαιμό
  3. Πασπαλίζετε το κρέας με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το μείγμα μπαχαρικών και το θυμάρι.
    Χρησιμοποιούμε ένα κομμάτι σπάγκο και δένουμε τα μυρωδικά πάνω στο κρέας. Θα βάλουμε το ένα κλωναράκι δενδρολίβανου και φασκόμηλου από την πάνω πλευρά και το άλλο από την κάτω.
    Δένουμε το κρέας σαν δέμα.
  4. Τοποθετούμε στην σχάρα του φούρνου, ένα ταψί με νερό και 2 κλωναράκια φασκόμηλο.
    Ακουμπάμε το κρέας σε σχάρα ψησίματος και κατόπιν την τοποθετούμε πάνω από το ταψί.
    Ξεκινάμε να ψήνουμε το κρέας στους 220°C Κελσίου, για 30 λεπτά.
    Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180°C Κελσίου και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
    Ελέγχουμε με θερμόμετρο ή με ένα μαχαιράκι, αν έχει ψηθεί το κρέας με βάση την επιλογή μας.
    Χοιρινός Λαιμός Συνταγές
  5. Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο και αφήνουμε 30 λεπτά να σταθεί.
    Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε το ψητό μας με πατάτες ή λαχανικά!
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Σχόλια από Facebook