Ψωμί Φόρμας με Γιαούρτι και Λιαστή Ντομάτα

Ψωμί Φόρμας με Γιαούρτι και Λιαστή Ντομάτα

Ψωμί Φόρμας με Γιαούρτι και Λιαστή Ντομάτα

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 23, 2013

  • Yield: 1 (10-12 Servings)
  • Prep: 40 mins
  • Cook: 30 mins
  • Ready In: 1 hr 10 mins

Ένα υπέροχο διαφορετικό ψωμί με τραγανή κόρα, γεμάτο γεύση και γίνεται πανεύκολα!

Ingredients

Instructions

  1. Σε ένα μπώλ βάζουμε την μαγιά και την ζάχαρη κα διαλύουμε με ¼ φλυτζανιού χλιαρό νερό.
    Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά και προσθέτουμε λίγο αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.
    Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30′ λεπτά.
  2. Σε μία μεγάλη λεκάνη προσθέτουμε τον χυλό της μαγιάς, το γιαούρτι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και την μαργαρίνη.
    Μόλις ενωθούν τα υλικά προσθέτουμε όσο αλεύρι πάρει η ζύμη.
    Η ζύμη μας πρέπει να είναι ελαστική, απαλή και να μην κολλάει στα χέρια (ίσως χρειαστεί λίγο νερό).
  3. Ζυμώνουμε πολύ καλά, τουλάχιστον για 5 λεπτά.
    Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες.
    Τις ενσωματώνουμε στην ζύμη και πλάθουμε μια φρατζόλα και την τοποθετούμε σε μακρόστενη βουτυρωμένη φόρμα.
    Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
  4. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα, αφήνουμε 30 λεπτά την ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C περίπου 30 λεπτά και να αποκτήσει η κόρα χρυσοκαφέ χρώμα!
    Ξεφορμάρουμε και μόλις κρυώσει τυλίγουμε με λινή ή βαμβακερή πετσέτα για να παραμείνει φρέσκο.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο