Share

Το Ρας ελ χανούτ είναι ένα μείγμα από ποικιλία 27 μπαχαρικών.
Το πικάντικο και πιπεράτο αυτό χαρμάνι, προέρχεται από την Μαροκινή Κουζίνα και χρησιμοποείται σε όλη την Βόρεια Αφρική!
Το όνομα σημαίνει «το καλύτερο του καταστήματος».

Υπάρχουν τρεις τύποι μειγμάτων για  Ρας ελ χανούτ: το Lamrouzia, το LΆmsagna και το Monuza.

Το μείγμα αυτό φτιάχνεται από την ποικιλία που κάθε μπαχαράδικο θεωρεί καλύτερο, αλλά η βάση του εμπεριέχει οπωσδήποτε κύμινο, κανέλα, μπαχάρι, κάρδαμο, γαρύφαλλο, τσίλι, κόλιανδρο, μοσχοκάρυδο, πιπερόκοκκοκους καγιέν και κουρκουμά .

Συνήθως προστείθενται αποξηραμένα ροδοπέταλα, ρίζα ίριδας, Cubeb και Grains of Paradise, που είναι είδη πιπεριού.

Προσθέστε το μείγμα σε κρέατα ψητά, αρνί, κυνήγι, κοτόπουλο, πίτες, όσπρια και οποσδήποτε σε κους κούς!

Βασική συνταγή για Ρας ελ χανούτ, φυσικά αν διαθέτετε κάποιο από τα επιπλέον μπαχαρικά προσθέστε το!


 

Ρας Eλ Xανούτ, Μείγμα Μπαχαρικών

Υλικά
2-3
γαρίφαλα
3-4 κόκκους μπαχάρι
2-3 κόκκους κάρδαμο
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε κόκκους
3/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι σε κόκκους
1/4 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

 Εκτέλεση

Αλέθουμε στον μύλο όλα τα μπαχαρικά μέχρι να γίνουν σκόνη και αποθηκεύουμε σε στεγνό αεροστεγές βάζο.

Share

2 Σχόλια

  1. Καλησπέρα.
    Στην παραπάνω συνταγή Ρας ελ χανουτ αναφέρεται δυο φορές η ποσότητα για την σκόνη κανελλας ,1/2 &1/4 γλυκό του κουταλιου .Ποια είναι η σωστή ποσότητα?

    Ευχαριστώ,
    Νατάσα Αλεξίου

Αφήστε ένα σχόλιο