Ρέβες με Πορτοκάλι και Εστραγκόν

Ρέβες με Πορτοκάλι και Εστραγκόν

Share

Ρέβες με Πορτοκάλι και Εστραγκόν

Ρέβες με Πορτοκάλι και Εστραγκόν

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιανουαρίου 28, 2013

  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 (5 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 1 hr 10 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 20 mins

Ρέβες ή γογγύλια με πορτοκάλι στον φούρνο, μια πεντανόστιμη εναλλακτική πρόταση για να συνοδεύσετε τα κυρίως πιάτα με κρέας ή ψάρι, επίσης τρώγονται και σαν σαλάτα ζεστή!

ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
    Καθαρίζουμε τις ρέβες και αν είναι αρκετά μεγάλες τις κόβουμε στα τέσσερα.
    Συνταγές με Ρέβες
  2. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τις ρέβες, τον χυμό του πορτοκαλιού, την ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    Eπίσης σπάμε τα κεδροκούκουτσα τα προσθέτουμε και προσθέτουμε 2 φλούδες από το πορτοκάλι, ανακατεύουμε καλά.
    Συνταγές για Ρέβες
  3. Καλύπτουμε ένα μικρό ταψί ή πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε μέσα τις ρέβες και σκεπάζουμε.
    Ψήνουμε στους 180°C Κελσίου για 1 ώρα και 10 λεπτά.
    Κρατάμε τις ρέβες ζεστές.
    Ρέβες Ψητές Συνταγές
  4. Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι το μέλι μέχρι να γίνει ρευστό.
    Ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας, εκτός από το εστραγκόν, και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν γαλάκτωμα.
    Ρέβες Ψητές Συνταγή
  5. Περιχύνουμε τις ρέβες, αφού τις βάλουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με εστραγκόν!
    Σερβίρονται ζεστές!
    Ψητές Ρέβες με Πορτοκάλι Συνταγες
Share

Σχόλια από Facebook

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο


8 − 2 =