Ρέβες με Πορτοκάλι και Εστραγκόν

Ρέβες με Πορτοκάλι και Εστραγκόν

Ρέβες με Πορτοκάλι και Εστραγκόν
Ρέβες με Πορτοκάλι και Εστραγκόν
Share

Ρέβες ή γογγύλια με πορτοκάλι και εστραγκόν στον φούρνο, μια πεντανόστιμη εναλλακτική πρόταση για να συνοδεύσετε τα κυρίως πιάτα με κρέας ή ψάρι, επίσης τρώγονται και σαν σαλάτα ζεστή!


 Ρέβες με Πορτοκάλι και Εστραγκόν

Υλικά

600 gr. ρέβες
1 πορτοκάλι
3-4 κεδροκούκουτσα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

για την σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο λευκό ή ξύδι λευκό
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
4 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εστραγκόν αποξηραμένο

 

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
Καθαρίζουμε τις ρέβες και αν είναι αρκετά μεγάλες τις κόβουμε στα τέσσερα.
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τις ρέβες, τον χυμό του πορτοκαλιού, την ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Eπίσης σπάμε τα κεδροκούκουτσα τα προσθέτουμε και προσθέτουμε 2 φλούδες από το πορτοκάλι, ανακατεύουμε καλά.

Συνταγές για Ρέβες

Καλύπτουμε ένα μικρό ταψί ή πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε μέσα τις ρέβες και σκεπάζουμε.
Ψήνουμε στους 180°C Κελσίου για 1 ώρα και 10 λεπτά.
Κρατάμε τις ρέβες ζεστές.

Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι το μέλι μέχρι να γίνει ρευστό.
Ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας, εκτός από το εστραγκόν, και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν γαλάκτωμα.

Ρέβες Ψητές Συνταγές

Περιχύνουμε τις ρέβες, αφού τις βάλουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με εστραγκόν!
Σερβίρονται ζεστές!

Ρέβες ή Γογγύλια με Πορτοκάλι

 

 

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

Σχόλια από Facebook

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο