Share

Οι ρεβυθοκεφτέδες στα Κυκλαδονήσια είναι από τα αγαπημένα και παραδοσιακά ορεκτικά και φτιάχνονται πανεύκολα! Οι ρεβυθοκεφτέδες της Ίου είναι, σαν συνταγή, λίγο διαφορετικοί.
Πλούσιοι σε αρωματικά, τραγανοί και απολαυστικοί!

Ρεβυθοκεφτέδες Ίου

Ρεβυθοκεφτέδες Ίου

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 23, 2013

  • Απόδοση: 25 (5 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 8 ώρες 0 λεπτό
  • Μαγείρεμα: 60 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 9 ώρες 0 λεπτό

Οι ρεβυθοκεφτέδες στα Κυκλαδονήσια είναι από τα αγαπημένα και …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε τα ρεβύθια σε ζεστό νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα και τα αφήνουμε για 8 ώρες να μαλακώσουν.
    Κατόπιν τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μαζί με το φύλλο δάφνης για 20-30 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
    Πολτοποιούμε τα ρεβύθια στο moulti.
    Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
    Συνταγές με Ρεβυθια
  2. Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε τα ρεβύθια, τα λαχανικά, την μαντζουράνα, αλάτι πιπέρι ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι.
    Τέλος προσθέτουμε περίπου 200-250 ml. κρύο νερό. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
    Συνταγή για Ρεβυθοκεφτέδες
  3. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει.
    Πλάθουμε κεφτέδες σχετικά μεγάλους και πλακέ.
    Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν οι ρεβυθοκεφτέδες και σερβίρουμε!
    Ρεβιθοκεφτέδες Συνταγές

  4. Ρεβιθοκεφτέδες
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο