Οι ρεβυθοκεφτέδες στα Κυκλαδονήσια είναι από τα αγαπημένα και παραδοσιακά ορεκτικά και φτιάχνονται πανεύκολα! Οι ρεβυθοκεφτέδες της Ίου είναι, σαν συνταγή, λίγο διαφορετικοί.
Πλούσιοι σε αρωματικά, τραγανοί και απολαυστικοί!

Ρεβυθοκεφτέδες Ίου

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 23, 2013

  • Yield: 25 (5 Servings)
  • Prep: 8 hrs 0 min
  • Cook: 60 mins
  • Ready In: 9 hrs 0 min

Οι ρεβυθοκεφτέδες στα Κυκλαδονήσια είναι από τα αγαπημένα και …

Ingredients

Instructions

  1. Βάζουμε τα ρεβύθια σε ζεστό νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα και τα αφήνουμε για 8 ώρες να μαλακώσουν.
    Κατόπιν τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μαζί με το φύλλο δάφνης για 20-30 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
    Πολτοποιούμε τα ρεβύθια στο moulti.
    Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε τα ρεβύθια, τα λαχανικά, την μαντζουράνα, αλάτι πιπέρι ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι.
    Τέλος προσθέτουμε περίπου 200-250 ml. κρύο νερό. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
  3. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει.
    Πλάθουμε κεφτέδες σχετικά μεγάλους και πλακέ.
    Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν οι ρεβυθοκεφτέδες και σερβίρουμε!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο