Παραδοσιακοί Ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου

Παραδοσιακοί Ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου

Share

Παραδοσιακοί Ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου

Ρεβυθοκεφτέδες

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 5, 2012

  • Απόδοση: 20 (4-5 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 8 ώρες 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 15 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 8 ώρες 35 λεπτά

Οι παραδοσιακοί ρεβυθοκεφτέδες, ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά ορεκτικά της Σίφνου!
Απολαυστικοί, τραγανοί και πεντανόστιμοι.. έτσι όπως μου τους έμαθες η κυρία Κλεονίκη από το Ηλιοβασίλεμα στο Τρουλάκι, αν βρεθείτε στην Σίφνο μην ξεχάσετε να πάτε και να δοκιμάσετε τα καλύτερα παραδοσιακό μαγειρευτά του νησιού!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν για 6-8 ώρες, σε ζεστό νερό, μέσα στο οποίο θα έχουμε διαλύσειι την σόδα.
    Βράζουμε την πατάτα να μαλακώσει.
    Ξεπλένουμε τα ρεβύθια και τα χοντροκόβουμε στο multi ή σε μύλο λαχανικών.
    Σιφναίκες Συνταγές
  2. Πολτοποιούμε την πατάτα, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά.
    Ρίχνουμε τα υλικά στα ρεβύθια, προσθέτουμε την μαντζουράνα, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα σχετικά σφιχτό μείγμα.
    Συνταγές για Ρεβυθοκεφτέδες
  3. Πλάθουμε μέτριους στρογγυλούς κεφτέδες και τους πασπαλίζουμε με αλεύρι. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, προτιμήστε να τηγανίσετε σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα.
    Συνταγές με Ρεβύθια
  4. Τηγανίζουμε τους κεφτεδες μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο καστανό χρώμα.
    Σερβίρονται ζεστοί και μπορείτε να τους συνοδεύσετε με μια κρύα σάλτσα από γιαούρτι, ελαιόλαδο, ξύδι και ανθό κάππαρης!
    Ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου Συνταγές
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!