Όσπρια Διάφορα Όσπρια Παραδοσιακοί Ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου

Παραδοσιακοί Ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου

Share

Παραδοσιακοί Ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου

Ρεβυθοκεφτέδες

By Εύα Μονοχάρη Published: Οκτωβρίου 5, 2012

  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 20 (4-5 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 8 hrs 20 mins
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 15 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 8 hrs 35 mins

Οι παραδοσιακοί ρεβυθοκεφτέδες, ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά ορεκτικά της Σίφνου!
Απολαυστικοί, τραγανοί και πεντανόστιμοι.. έτσι όπως μου τους έμαθες η κυρία Κλεονίκη από το Ηλιοβασίλεμα στο Τρουλάκι, αν βρεθείτε στην Σίφνο μην ξεχάσετε να πάτε και να δοκιμάσετε τα καλύτερα παραδοσιακό μαγειρευτά του νησιού!

ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν για 6-8 ώρες, σε ζεστό νερό, μέσα στο οποίο θα έχουμε διαλύσειι την σόδα.
    Βράζουμε την πατάτα να μαλακώσει.
    Ξεπλένουμε τα ρεβύθια και τα χοντροκόβουμε στο multi ή σε μύλο λαχανικών.
    Σιφναίκες Συνταγές
  2. Πολτοποιούμε την πατάτα, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά.
    Ρίχνουμε τα υλικά στα ρεβύθια, προσθέτουμε την μαντζουράνα, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα σχετικά σφιχτό μείγμα.
    Συνταγές για Ρεβυθοκεφτέδες
  3. Πλάθουμε μέτριους στρογγυλούς κεφτέδες και τους πασπαλίζουμε με αλεύρι. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, προτιμήστε να τηγανίσετε σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα.
    Συνταγές με Ρεβύθια
  4. Τηγανίζουμε τους κεφτεδες μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο καστανό χρώμα.
    Σερβίρονται ζεστοί και μπορείτε να τους συνοδεύσετε με μια κρύα σάλτσα από γιαούρτι, ελαιόλαδο, ξύδι και ανθό κάππαρης!
    Ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου Συνταγές
Share

Σχόλια από Facebook

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!