Ριγκατόνι με Ντοματίνια, Γραβιέρα και Βαλσάμικο Ξίδι

1.2K
New Year’s resolutions,

αυτή η χρονιά φέρνει μαζί της μερικές υπέροχες αλλαγές στην ζωή μου! Νιώθω ήδη έτοιμη να τις απολαύσω και ταυτόχρονα έρχονται μαζί αποφάσεις, μια από αυτές θέλω να είναι η απλότητα και να ανακαλύπτω μέσα από αυτή τις μικρές απολαύσεις της καθημερινότητας.

Στα μαγειρικές μου ενασχολήσεις φέτος για ακόμη μια φορά θα ακολουθήσω τον δρόμο της εποχικότητας, της ευκολίας, των μοναδικών προϊόντων που παράγει η Ελληνική γη αλλά κυρίως θέλω τα υλικά μου να μην έχουν κάνει μακρινό ταξίδι για να φτάσουν στο πιάτο μου.

Επίσης αυτή την χρονιά περισσότερο από κάθε άλλη φορά θα χρειαστεί να προσέξω επιπλέον την διατροφή μου, γι’ αυτό αποφάσισα να μειώσω στο ελάχιστο το “junk food” ή το έτοιμο φαγητό απ΄έξω όταν δεν έχω χρόνο, γιατί όσο χρόνο και να μην διαθέτω σίγουρα τα 35-40 λεπτά αναμονής, μπορούν να αξιοποιηθούν πανεύκολα και με μερικά απλά υλικά να έχω ένα ζεστό πιάτο σπιτικό φαγητό για εμένα και όσους φροντίζω .

Οι αποφάσεις όταν έχουν έμπνευση, στόχο και απλότητα είναι σίγουρο οτι θα καταφέρουν να γίνουν πραγματικότητα, το μόνο που χρειάζομαι για φέτος είναι καλή διάθεση και ήδη νιώθω έτοιμη να τις απολαύσω!

Τα μακαρόνια είναι το πιο αγαπημένο μου γρήγορο υλικό, μια εύκολη και ελαφριά μακαρονάδα μπορεί να έχει #TOPtaste, να μην είναι βαρετή και να είναι γεμάτη φρέσκα υλικά και ζωντάνια;

Θα χρειαστείς μερικά ντοματίνια, γραβιέρα, τα αγαπημένα σου μακαρόνια – ζυμαρικά και η απάντηση είναι ξακάθαρη στην παρακάτω συνταγή!

Enjoy!

 


 Ριγκατόνι με Ντοματίνια, Γραβιέρα και Βαλσάμικο Ξίδι
•Προετοιμασία: 5′ •Έτοιμο σε:20 ′ •Ποσότητα: 4-6 άτομα •Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά

300 gr. ριγκατόνι
10 ντοματίνια
1 σκελίδα σκόρδο
8-10 φύλλα βασιλικού
3 κουταλιές της σούπας Βαλσάμικο ξίδι ΤΟΠ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Φρέσκο πιπέρι
Αλάτι
Γραβιέρα ΧΩΡΙΟ


Εκτέλεση Συνταγής

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις και ταυτόχρονα κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση.
Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το Βαλσάμικο ξίδι ΤΟΠ, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα ντοματίνια.
Πασπαλίζουμε τα ντοματίνια με την ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά χωρίς να ανακατέψουμε.

Προσθέτουμε τα ζεστά ζυμαρικά και 5-6 κουταλιές της σούπας νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

Προσθέτουμε αλάτι, φρέσκο πιπέρι και τα φύλλα του βασιλικού, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως με φλύδες γραβιέρας.

Ριγκατόνι με Ντοματίνια και Ξίδι Μπαλσάμικο ΤΟΠ

Σημειώσεις για την συνταγή:

– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό μας αρέσει.
– Αν θέλουμε μπορούμε να εμπλουτίσουμε με λαχανικά εποχής όπως μπρόκολο, κουνουπίδι ή κολοκυθάκια και μελιτζάνα σε κύβους.
– Αν δεν έχουμε βασιλικό χρησιμοποιούμε ρίγανη.
– Τα καραμελωμένα ντοματίνια μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και σε άλλες παρασκευές όπως πίτσα, τάρτες και σάντουιτς.

Συνταγή για Εύκολα Ζυμαρικά

One Pot Συνταγές για Ζυμαρικά

Εύκολες Συνταγές για Ζυμαρικά

*(Το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας για το ξίδι ΤΟΠ και καταγράφει την προσωπική μου εμπειρία, έχει δοκιμαστεί από εμένα την ίδια και χρησιμοποιήθηκε στην παραπάνω συνταγή)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close