Ρύζι με Μανιτάρια

Ρύζι με Μανιτάρια

Share

Ρύζι με Μανιτάρια

Ρύζι με Μανιτάρια

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 12, 2012

  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 (4-5 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, για κάθε στιγμή!
Μια συνταγή κατάλληλη για συνοδευτικό για ψητά κρέατα και ψάρια αλλά και σαν χορταστικό γεύμα!

ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με υγρή πετσέτα και τα κόβουμε σε φέτες.
    Σωτάρουμε στο βούτυρο τα μανιτάρια να μαλακώσουν και προσθέτουμε το σκόρδο τριμμένο ή ολόκληρη την σκελίδα, ελαφρά πατημένη και την αφαιρούμε αν θέλουμε να αρωματίσουμε ελαφρά ώστε να μην είναι έντονη!
    Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, να γυαλίσει.
    Προσθέτουμε το κρασί και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
    Συνταγές με Ρύζι
  2. Μόλις το κρασί απορροφηθεί από τα υλικά, προσθέτουμε 2 φλυτζάνια από τον ζωμό, οποίος πρέπει να είναι ζεστός!
    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, βράζουμε, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να απορροφήσει το ρύζι τον ζωμό, δεν αφήνουμε το ρύζι να στεγνώσει ! Μόλις φτάσει το ρύζ σ' αυτό το στάδιο προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, πάντα 1 φλυτζάνι κάθε φορά!
    Συνταγές με Μανιτάρια
  3. Σε 25-30 περίπου λεπτά το ρύζι θα έχει βράσει!
    Το κρατάμε ελαφρά χυλωμένο, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα τριμμένη, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    Εύκολες Συνταγές με Ρύζι
  4. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με πετσέτα για 5 λεπτά.
    Σερβίρουμε το ρύζι με λίγη παρμεζάνα τριμμένη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
    Ρύζι Συνταγές
Share

Σχόλια από Facebook

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο


9 − 3 =