Ρύζι με Μανιτάρια

Ρύζι με Μανιτάρια

Share

Ρύζι με Μανιτάρια

Ρύζι με Μανιτάρια

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 12, 2012

  • Απόδοση: 1 (4-5 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 35 λεπτά

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, για κάθε στιγμή!
Μια συνταγή κατάλληλη για συνοδευτικό για ψητά κρέατα και ψάρια αλλά και σαν χορταστικό γεύμα!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με υγρή πετσέτα και τα κόβουμε σε φέτες.
    Σωτάρουμε στο βούτυρο τα μανιτάρια να μαλακώσουν και προσθέτουμε το σκόρδο τριμμένο ή ολόκληρη την σκελίδα, ελαφρά πατημένη και την αφαιρούμε αν θέλουμε να αρωματίσουμε ελαφρά ώστε να μην είναι έντονη!
    Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, να γυαλίσει.
    Προσθέτουμε το κρασί και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
    Συνταγές με Ρύζι
  2. Μόλις το κρασί απορροφηθεί από τα υλικά, προσθέτουμε 2 φλυτζάνια από τον ζωμό, οποίος πρέπει να είναι ζεστός!
    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, βράζουμε, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να απορροφήσει το ρύζι τον ζωμό, δεν αφήνουμε το ρύζι να στεγνώσει ! Μόλις φτάσει το ρύζ σ' αυτό το στάδιο προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, πάντα 1 φλυτζάνι κάθε φορά!
    Συνταγές με Μανιτάρια
  3. Σε 25-30 περίπου λεπτά το ρύζι θα έχει βράσει!
    Το κρατάμε ελαφρά χυλωμένο, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα τριμμένη, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    Εύκολες Συνταγές με Ρύζι
  4. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με πετσέτα για 5 λεπτά.
    Σερβίρουμε το ρύζι με λίγη παρμεζάνα τριμμένη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
    Ρύζι Συνταγές
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο