Rosolli, Χριστουγεννιάτικη Φινλανδική Σαλάτα

Rosolli, Χριστουγεννιάτικη Φινλανδική Σαλάτα

Rosolli, Χριστουγεννιάτικη Φινλανδική Σαλάτα

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 25, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (5-6 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins

Το Rosolli (ροσόλι) είναι μια καταπληκτική, πανεύκολη Φινλανδική σαλάτα, εκτός από νοστιμότατη έχει και εξαιρετική εμφάνιση!
Η σαλάτα αυτή είναι ιδανική και για την περίοδο της νηστείας των Χριστουγέννων!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Κόβουμε τα λαχανικά σε ομοιόμορφους κύβους και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό ή στον ατμό κρατώντας τα τραγανά.
    Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα λαχανικά ζεστά, πρώτα τις πατάτες και προσθέτουμε τα παντζάρια.
  2. Προσθέτουμε τα καρότα και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
    Πασπαλίζουμε με αλάτι και αφού ανακατέψουμε ελαφρά το ελαιόλαδο με το ξύσι, περιχύνουμε την σαλάτα.
    Αφήνουμε την σαλάτα 1 ώρα, σκεπασμένη ώστε το παντζάρι να βγάλει τα υγρά του και να χρωματίσει τις πατάτες!.
  3. Πριν σερβίρουμε την σαλάτα προσθέτουμε επιπλέον ψιλοκομμένο κρεμμύδι!
    Η σαλάτα αυτή είναι και ιδανικό συνοδευτικό για ψάρια αλλά και ψητό κρέας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.