Share

Rosolli, Χριστουγεννιάτικη Φινλανδική Σαλάτα

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 (5-6 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 20 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 30 λεπτά

Το Rosolli (ροσόλι) είναι μια καταπληκτική, πανεύκολη Φινλανδική σαλάτα, εκτός από νοστιμότατη έχει και εξαιρετική εμφάνιση!
Η σαλάτα αυτή είναι ιδανική και για την περίοδο της νηστείας των Χριστουγέννων!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Κόβουμε τα λαχανικά σε ομοιόμορφους κύβους και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό ή στον ατμό κρατώντας τα τραγανά.
    Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα λαχανικά ζεστά, πρώτα τις πατάτες και προσθέτουμε τα παντζάρια.
  2. Προσθέτουμε τα καρότα και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
    Πασπαλίζουμε με αλάτι και αφού ανακατέψουμε ελαφρά το ελαιόλαδο με το ξύσι, περιχύνουμε την σαλάτα.
    Αφήνουμε την σαλάτα 1 ώρα, σκεπασμένη ώστε το παντζάρι να βγάλει τα υγρά του και να χρωματίσει τις πατάτες!.
  3. Πριν σερβίρουμε την σαλάτα προσθέτουμε επιπλέον ψιλοκομμένο κρεμμύδι!
    Η σαλάτα αυτή είναι και ιδανικό συνοδευτικό για ψάρια αλλά και ψητό κρέας!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο