Share

Αν το πλιγούρι δεν το έχεις συνδυάσει σε σαλάτα πρέπει να το κάνεις επειγόντως, αν το έχεις κάνεις ξέρεις για τι σου μιλάω, αν όμως δεν το έχεις συνδυάσει με χταπόδι και ντρέσινγκ με λικέρ Μαστίχα Skinos σημείωσε αυτή την συνταγή και δοκίμασέ την εν όψη νηστείας που έρχεται!
Θυμήσου οτι αυτό το ντρέσινγκ είναι τόσο ιδιαίτερο και αξίζει να το δοκιμάσεις και σε άλλες σαλάτες ή απλά μπορείς να μαρινάρεις το χταπόδι πριν το σερβίρεις!

Σαλάτα με Χταπόδι, Πλιγούρι και Μαστίχα Skinos

By Ευα Μονοχαρη Published: Απριλίου 7, 2014

  • Απόδοση: 6 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 10 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 40 λεπτά

Αν το πλιγούρι δεν το έχεις συνδυάσει σε σαλάτα πρέπει να το κάνεις …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε το χταπόδι να βράσει χωρίς νερό μόνο με 2-3 κουταλιές ξύδι και τα μυρωδικά.
    Σιγοβράζουμε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  2. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
    Περιχύνουμε με την μισή ποσότητα το χταπόδι μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα.
  3. Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπωλ, περιχύνουμε με ζεστό νερό και το αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.
    Διαλέγουμε με ποιον τρόπο θα φτάξουμε το πλιγούρι.
    Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε απλά μουλιασμένο ή να το βάλουμε να πάρει μια γρήγορη βράση και να το στεγνώσουμε σε τρυπητό για μερικά λεπτά.
  4. Κόβουμε τις πιπεριές σε κύβους, το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες και τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα.
  5. Σε ένα μπωλ βάζουμε το πλιγούρι, προσθέτουμε τα λαχανικά, αλάτι, το χταπόδι και το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε καλά.
  6. Τοποθετούμε την σαλάτα στο ψυγείο για 30-40 λεπτά, αν θέλουμε αλλιώς τρώγεται και ζεστή!
    Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στην μέση.



Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο