Share

Το ταλαγάνι απλά δεν υπάρχει! Το υπέροχο παραδοσιακό ταλαγάνι, που δεν λιώνει όταν ψήνεται είναι ιδανικό!
Στην πιο απλή του εκδοχή ψητό σαν μεζεδάκι, σε σαλάτες, σε πίτες σε σάντουιτς, γέμιση σε κρατικά αλλά θυμηθείτε να το δοκιμάσετε και με φρούτα φρέσκα ή μέλι και ξερά φρούτα!

Σαλάτα με Ταλαγάνι και Ξηρούς Καρπούς!

By Ευα Μονοχαρη Published: Φεβρουαρίου 20, 2014

  • Απόδοση: 4 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 5 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 15 λεπτά

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό μανταρινιού, το πετιμέζι, την μουστάρδα και το ξύδι.

    Πλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι.
    Το τοποθετούμε σε ένα πιάτο μεγάλο.
    Τεμαχίζουμε σε τους χουρμάδες και τις λιαστές ντομάτες σε μικρότερα κομμάτια.
    Χοντροκόβουμε τους ξηρούς καρπούς και τους καβουρδίζουμε, καβουρδίζουμε και το σουσάμι.

  2. Ψήνουμε το ταλαγάνι σε σχάρα, γκρίλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετούμε επάνω από το σπανάκι, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τα φρούτα και τις λιαστές τομάτες.
    Περιχύνουμε με το ντέσινγκ και σερβίρουμε!
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο