Share
Στο Δρόμο του Μεταξιού βάδισε για δεύτερη χρονιά το Sani Gourmet,

ξεδιπλώνοντας τη γαστρονομία των χωρών της Άπω και Εγγύς Ανατολής, καθώς και της Μεσογείου, σ” ένα ταξίδι με μυρωδιές και χρώματα που ξυπνούν μνήμες πολιτισμού.

Το Sani Gourmet, όπου φιλοξενείται στο καταπληκτικό Sani Resort της Χαλκιδικής, έχει καταφέρει να γίνει κάτι περισσότερο από μια ετήσια επιτυχημένη εκδήλωση γαστρονομίας είναι πλέον ένας θεσμός, ο οποίος ενώνει, αναδυκνύει και «γνωρίζει» εξαιρετικούς βραβευμένους σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικο, των οποίων τα πιάτα «κουβαλάνε» μαζί τους τις πρώτες ύλες, την κουλτούρα κάθε χώρας αλλά και την εξέλιξη του κάθε πολιτισμού με συνδετικό κρίκο την γαστρονομία!

Οι προσκεκλημένοι σεφ  για το 2015 ήταν οι:

Kemal Demirasa από την Τουρκία, η γεωργιανή Tamara Tekuna Gachechiladze, ο Anar V. Gasimov από το Αζερμπαϊτζάν, ο  Yau-Tim Lai από την Κίνα, ο Ινδός Alfred Prasad, ο Ιταλός Lorenzo Gogo,  o Hamid Samilian από την Περσία, οι οποίοι θα έδωσαν μοναδική παρουσία μέσα από τις κουζίνες της χώρας τους ο καθένας .

Φυσικά η Ελληνική παρουσία γι΄ακόμη μια φορά ήταν ξεχωριστή με εκπροσώπους τον βραβευμένο  Τάσο Μαντή και τον ασυναγώνιστο Χρύσανθο Καραμολέγκο!

Προσωπικά είχα την τύχη να δοκιμάσω το μενού του Πέρση Hamid Samilian, ο οποίος παρουσίασε την παραδοσιακή Περσική Κουζίνα, μέσα από μία μοναδική γαστρονομική προσέγγιση στο εστιατόριος Byblos.
Μελιτζάνα, αρνί, πορτοκάλι, ροδόνερο, χουρμάδες, αγγινάρα της Ιερουσαλήμ, ρεβίθια, σαφράν, μοσχολέμονο ήταν τα υλικά με τα οποία ο Hamid κέρδισε τις εντυπώσεις!
Από τα ωραιότερα πιάτα  που έχω γευτεί ποτέ ήταν το Koo Koo Sabzi, το Gheymeh και το Gaote, όπως και το γλυκό του.

Τέλος έχω να πω οτι ο Hamid είναι ένας υπέροχος, ευγενικός άνθρωπος που η σεμνότητα και η απλότητα του σε ενθουσιάζουν όπως και το φαγητό του!

Hamid Semilian Sani Gourmet 2015

O Ηamid έχει στην κατοχή του οχτώ διεθνή χρυσά μετάλλια και έχει διακριθεί σε μερικούς από τους πιο εξέχοντες διαγωνισμούς στον κόσμο, όπως το World Culinary Cup και World Culinary Olympics.

Σήμερα, ο Hamid μαζί με τη chef σύζυγο του Jennifer Peters που έχουν αφοσιωθεί στο να επαναφέρουν τη γεύση και την τροφική ποικιλία σε αυτούς που ζουν με κοιλιοκάκη και δυσανεξία στη γλουτένη.

Την επομένη στο πανέμορφο Sea You Up, ο Yau-Tim Lai, ιδρυτής των εστιατορίων “Tim’s Kitchen” παρουσίασε την παραδοσιακή κινέζικη κουζίνα,  ένα μικρό «ταξίδι » στον δρόμο του Μεταξιού με την αυτοκρατορική γαρίδα, την κλασική πάπια, οι γλυκόξινες σάλτσες και τα κέικ με οσμανθό!

Tims Kitchen Sani Gourmet

Το δείπνο συνοδεύτηκε με την υπέροχη ιστορική Affligem μπύρα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας,  η οποία ήταν και χορηγός του Sani Gourmet.

Συζητώντας με ανθρώπους όπου δοκίμασαν το μενού και των υπόλοιπων σέφ, τα σχόλια ήταν για όλους εξαίρετα, ιδιαίτερα για τους Έλληνες σεφ και συγκεκριμένα για τον Χρύσανθο Καραμολέγκο, όμως ένας από τους σεφ που ελπίζω στο μέλλον να έχω την δυνατότητα να δοκιμάσω είναι ο Kemal Demirasal, του οποίου συνταγή θα μοιραστώ μαζί σας!


 Κρύα Σούπα με Φυστίκι Αιγίνης

Υλικά
100 gr. φυστίκι Αιγίνης
50 gr. καρύδια
50 gr. αμύγδαλα
200 ml. γάλα φρέσκο
Αλάτι
Λεμόνι

Εκτέλεση
Ζεματάμε τα φυστίκια για 5 λεπτά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.
Ψήνουμε στους 180οC για 8 λεπτά.
Πολτοποιούμε το γάλα με τα φυστίκια μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
Προσθέτουμε λεμόνι και αλάτι.
Τέλος σερβίρουμε με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς, με ξύσμα λεμονιού και θρυμματισμένο πάγο.


Ευχαριστώ πολύ την Αθηναϊκή Ζυθοποιία για την ευγενική χορηγία του «ταξιδιού» αυτού!

Sani Gourmet 2015 Sani Resort

 

 

 

Share

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο