Share

Η Μαροκινή εκδοχή, του πολύ αγαπημένου καλοκαιρινού πιάτου, αυγά με ντομάτες και λαχανικά λέγεται Σακσούκα – Shakshuka !
Πλούσια χρώματα, γεύσεις και αρώματα δοκιμάστε ένα εκπληκτικό, πανεύκολο και οικονομικό πιάτο!

Μαροκινό Σακσούκα – Shakshuka Recipe

Μαροκινό Σακσούχα Αυγά με Λαχανικά

By Ευα Μονοχαρη Published: Μαΐου 22, 2012

  • Απόδοση: 1 (2 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 20 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 30 λεπτά

Η Μαροκινή εκδοχή, του πολύ αγαπημένου καλοκαιρινού πιάτου, αυγά με …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και ετοιμάζουμε μια σάλτσα τομάτας.
    Προσθέτουμε στο τηγάνι τις τομάτες, το σαφράν, το θυμάρι, την ζάχαρη, τους σπόρους κόλιανδρου.

    Σε ένα άλλο τηγάνι σωτάρουμε κομμένα σε φέτες τα υπόλοιπα λαχανικά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

    Προσθέτουμε τα λαχανικά στην σάλτσα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

    Προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
    Μόλις πήξουν τα αυγά πασπαλίζουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο ή με μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

    Σερβίρονται ζεστά!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 Σχόλια

  1. Η ζακυνθινή έκδοση έχει σάλτσα με τομάτα, σκόρδο και ρίγανη. Προαιρετικά μελιτζάνες ή και πιπεριές τηγανισμένες που στη συνέχεια ρίχνονται στη σάλτσα. Μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμένο στο σερβίρισμα. Τέλειο με πατάτες τηγανιτές.

Αφήστε ένα σχόλιο