Συνταγή για Ψωμί, Χωριάτικο Γρήγορο και Εύκολο!

Συνταγή για Ψωμί, Χωριάτικο Γρήγορο και Εύκολο!

Share

Συνταγή για Ψωμί, Χωριάτικο Γρήγορο και Εύκολο!

Χωριάτικο Ψωμί

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουνίου 20, 2012

  • Yield: 1 φρατζόλα (10 Servings)
  • Prep: 30 mins
  • Cook: 60 mins
  • Ready In: 1 hr 30 mins

Θέλετε την καλύτερη συνταγή για το πιο νόστιμο και τραγανό ψωμί σε πολύ γρήγορο χρόνο και απλές διαδικασίες..
Δοκιμάστε αυτή την συνταγή για σπιτικό ψωμί και δεν θα πιστεύετε πόσο απλό είναι να έχετε στο τραπέζι σας το καλύτερο φρέσκο ψωμί στον λιγότερο χρόνο!
Μόλις το βγάλετε από τον φούρνο κόψτε μια ζεστή φέτα ραντίστε το με λίγο ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι και ρίγανη.. αληθινό ψωμί όπως παλιά!

Ingredients

Instructions

  1. Σε ένα φλυτζάνι χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά!
    Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
    Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε 10 λεπτά σε ζεστό σημείο.
    Συνταγή για ευκολο ψωμι
  2. Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπωλ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το αλάτι.
    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα άλευρα και τις νιφάδες βρώμης.
    Συνταγές για Ψωμί
  3. Κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το προζύμι που έχουμε ετοιμάσει.
    Προσθέτουμε σταδιακά το χλιαρό νερό.
    Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη, αφράτη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
    -Αν χρειαστεί προσθέτουμε ανάλογα νερό ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
    Συνταγές για ευκολο χωριατικο ψωμι
  4. Ρίχνουμε το ζυμάρι σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε με τις παλάμες μας δημιουργώντας μια φρατζόλα Ακολουθώντας τις κινήσεις των παρακάτω εικόνων ζυμώνουμε 3 - 4 φορές.
    Ανάβουμε τον φούρνο στους 60°C Κελσίου.
    Δημιουργούμε μια φρατζόλα ή ένα καρβέλι.
    Ψωμί Συνταγές
  5. Σε καθαρή, λινή ή βαμβακερή πετσέτα, την οποία ακουμπάμε σε δίσκο ψησίματος, ένα μικρό ταψί ή φόρμα, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι και μπόλικο σουσάμι.
    Ακουμπάμε την φρατζόλα και κλείνουμε την πετσέτα.
    Αφήνουμε το ζυμάρι στον φούρνο, χωρίς να τον σβήσουμε για 10 λεπτά, να διπλασιάσει τον όγκο του.
    Χωριάτικο Ψωμί Συνταγές
  6. Βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε σκεπασμένο άλλα 10 λεπτά και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
    Με γρήγορες κινήσεις αναποδογυρίζουμε το φουσκωμένο ζυμάρι στον δίσκο ψησίματος το ταψί ή την φόρμα.
    Χαράσουμε με ένα μαχαιράκι ελαφρά την επιφάνεια του ψωμιού σε 3-4 σημεία.
    Συνταγή για Ψωμί Χωριάτικο
  7. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200°C και άλλα 30 στους 180°C.
    Το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
    Σπιτικό Ψωμί
Share

Σχόλια από Facebook

10 Σχόλια

    • Δοκιμασέ το.. και πες μου!
      Οσο για την βρώμη.. δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα γεύση και υφή ιδιαίτερα, ισως χρειαστεί λίγο αλευράκι ακόμη!
      Καλό απόγευμα!!

  1. Εφτιαξα ψωμάκι πρώτη φορα και μόλις τώρα το ψήνω και είναι απίστευτο!!!!!!!!!…………μοιάζει ναι όντος με ψωμί και μυρίζει και υπέροχα το κοιτάω απο το τζάμι της κουζίνας και δέν το πιστεύω!!!Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΛΥ!

    • Εγώ σας ευχαριστώ!! Πραγματικά κάθε σχόλιο σας με κάνει να αισθάνομαι καταπληκτικά, που μπορώ και μοιράζομαι μαζί σας ό,τι αγαπώ! Καλοφάγωτο να είναι!

Αφήστε ένα σχόλιο