Οι αγαπημένοι ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου σε μια παραδοσιακή συνταγή από το μικρό, γραφικό Καστελόριζο!
Το σουσάμι κάνει την διαφορά!

Ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 30, 2012

  • Yield: 1 (20-25 Servings)
  • Prep: 8 hrs 20 mins
  • Cook: 30 mins
  • Ready In: 8 hrs 50 mins

Οι αγαπημένοι ρεβυθοκεφτέδες Καστελόριζου σε μια παραδοσιακή συνταγή …

Ingredients

Instructions

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 8 ώρες, σε ζεστό νερό, μέσα στο οποίο θα έχουμε διαλύσειτην σόδα.
    Ξεπλένουμε καλά τα ρεβύθια και τα χοντροκόβουμε στο multi .
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά.
    Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό μείγμα, που θα πλάθετε σε κεφτεδάκια.
  3. Πλάθουμε σχετικά μέτριους, στρογγυλούς κεφτέδες και τους "περνάμε" μέσα από το σουσάμι.
    Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, κατσαρολάκι ή φριτέζα να κάψει.
  4. Τηγανίζουμε τους ρεβυθοκεφτέδες μέχρι να αποκτήσουν ωραίο καστανό χρώμα.
    Σερβίρονται ζεστοί ή κρύοι και μπορείτε να τους συνοδεύσετε με γιαούρτι!

    6 Σχόλια

    1. ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ EYA ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ,ΦΙΛΙΑ

    Αφήστε ένα σχόλιο