Share
Καιρό τώρα ψάχνω να βρω την «σωστή» συνταγή για Ρεβανί,όχι όποιο – όποιο ρεβανί αλλά αυτό από την Βέροια!

Το ραβανί βέβαια είναι μια διαδεδομένη και αγαπημένη συνταγή στην Ελληνική Κουζίνα, το συγκεκριμένο δε αποτελεί το «στολίδι» της Μακεδονίτικης Κουζίνας και φυσικά όσο και να αναζητάς την «αυθεντική» συνταγή χάνεσαι σε αμέτρητες απόψεις.
Η συνταγή που αποφάσισα να επιλέξω, να την δοκιμάσω και να μοιραστώ μαζί σας εν τέλει είναι η συνταγή που ζήτησα από την Έλλη Νικολαίδου Σερασίδου,  γνήσια Μακεδονίτισσα, η συμβουλή της: να μην αλλάξω τίποτα από την συνταγή, το τήρησα και την ευχαριστώ πάρα πολύ.

Υλικά

Για το Ρεβανί 
340 gr. σιμιγδάλι χοντρό
125 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 gr. ζάχαρη
250 ml. σπορέλαιο
200 gr. γιαούρτι στραγγιστό
4 μεγάλα αυγά
1 κάψουλα βανίλια
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder

Για το Σιρόπι    
800 gr. ζάχαρη
750 ml. νερό
Φλούδες λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C Κελσίου.

Στο μίξερ χτυπάμε το σπορέλαιο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, την βανίλια και το ξύσμα. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το baking powder.
Προσθέτουμε τα υλικά κοσκινισμένα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα μέτριο ταψί και προσθέτουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 °C Κελσίου.

Μόλις βάλουμε το ρεβανί να ψηθεί βράζουμε τα υλικά του σιροπιού. Όταν το ρεβανί είναι έτοιμο το σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά.

Αφήνουμε 4 τουλάχιστον ώρες να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρουμε!

Ρεβανί Βεροίας

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Σχόλια

  1. Δεύτερη συνταγή ζαχαροπλαστικής που ακολουθώ από το funkycook (μετά το κέικ με λεμόνι και γλάσο) και πάλι έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
    Κατανοητή και εύκολη στην εκτέλεση, με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Θα κρατήσω τη βασική συνταγή και θα δοκιμάσω διαφορετικά αρωματικά. πχ μαστίχα Χίου ή ινδική καρύδα.
    Ευχαριστώ πολύ.

Αφήστε ένα σχόλιο