Σκορδομακάρονα

Σκορδομακάρονα

Σκορδομακάρονα

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 23, 2013

  • Yield: 1 (5 Servings)
  • Prep: 10 mins
  • Cook: 5 mins
  • Ready In: 15 mins

Ψάχνετε μια νόστιμη, οικονομική και εύκολη συνταγή για μακαρόνια;
Τα σκορδομακάρονα είναι η συνταγή που ψάχνετε, αρκεί να σας αρέσει το σκόρδο και οι πικάντικες γεύσεις!

Ingredients

Instructions

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα κρατάμε al dente.
    Tα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλυτζάνι από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια.
    Καθαρίζουμε τα σκόρδα και χοντροκόβουμε τις 6 σκελίδες σκόρδο.
    Την άλλη σκελίδα την πολτοποιούμε.
  2. Σε μία πλατιά κατσαρόλα και σε χαμηλή θερμοκρασία σωτάρουμε τα σκόρδα με το ελαιόλαδο, μέχρι να αποκτήσουν ελαφρύ χρυσό χρώμα και κατόπιν τα αφαιρούμε από το ελαιόλαδο.
  3. Δυναμώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε στο ελαιόλαδο, τον τοματοπελτέ, το πολτοποιημένο σκόρδο και την πάπρικα.
  4. Προσθέτουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά.
    Προσθέτουμε τα ¾ από το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια.
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε με παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο