Share

Σκορδόψωμο με Βασιλικό και Πιπέρι

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 23, 2013

  • Απόδοση: 1 φρατζόλα (10 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 45 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 5 λεπτά

Ένα καταπληκτικό, πικάντικο, αρωματικό, πολύ εύκολο και γρήγορο ψωμί, με αψιά γεύση και πολλαπλές χρήσεις!
Χρησιμοποιήστε το σαν συνοδευτικό ή για να φτιάξτε σάντουιτς, καναπεδάκια!
Μπορείτε αν θέλετε να το φρυγανίσετε και να φτιάξετε τέλεια κρουτόν για σούπες και σαλάτες!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπώλ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε μια λακούβα και προσθέτουμε την μαγιά και την ζάχαρη.
    Προσθέτουμε ½ φλυτζάνι από το νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
  2. Πολτοποιούμε το σκόρδο σε γουδί μαζί με το αλάτι ή χρησιμοποιούμε πρέσα και κατόπιν ανακατεύουμε τον πολτό με το αλάτι.
  3. Προσθέτουμε στο αλεύρι το ελαιόλαδο και το πιπέρι, χοντροκομμένο.
    Ζυμώνουμε, προσθέτωντας σταδιακά το υπόλοιπο νερό, μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που θα ξεκολλάει από τα χέρια μας.
    Προσθέτουμε στην ζύμη τον πολτό σκόρδου και τον βασιλικό ψιλοκομμένο.
    Ζυμώνουμε, ενσωματώνοντας τα υλικά στο ζυμάρι.
  4. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί σε ζεστό σημείο.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
    Σε αλευρωμένο πάγκο ζυμώνουμε ένα καρβελάκι ή μια φρατζόλα και ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, οπου έχουμε στρώσει σε δίσκο ψησίματος και πασπαλίσει με λίγο αλεύρι.
    Χαράσουμε την επιφάνεια του ψωμιού.
    Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε, αν θελουμε, με σουσάμι.
  5. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200°C Κελσίου και κατόπιν χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180°C Κελσίου και ψήνουμε άλλα 25 λεπτά.
    Ακουμπάμε σε σχάρα το ψημένο ψωμί και αφήνουμε 10 λεπτά πριν το κόψουμε.
    Σερβίρουμε το ψωμί σαν συνοδευτικό με τυριά, αλλαντικά ή φρέσκα λαχανικά!
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο