Share

Αυτά τα λατρεμένα, ντελικάτα και αέρινα σου με κρέμα φτιάχνονται πανεύκολα… σου λέω, στο λέω και στα Γαλλικά, Choux!

Σού με Κρέμα (Choux)

sou choux suntages

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 8, 2013

  • Απόδοση: 25-30 σουδάκια (5-6 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 25 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 50 λεπτά

Αυτά τα λατρεμένα, ντελικάτα και αέρινα σου με κρέμα φτιάχνονται …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο.
    Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα.
    Όταν η ζύμη γίνει σφιχτή και ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμη.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε την ζύμη 3-4 λεπτά να κρυώσει.

    Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τα ενσωματώνουμε στην ζύμη.
  2. Αφήνουμε την ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την χρησιμοποιούμε.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
    Δημιουργούμε μικρά σουδάκια με κορνέ σε αντικολλητικό χαρτί με απόσταση ενός εκατοστού, γιατί θα φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.

    Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα γεμίσουμε!
  3. Η σαντιγύ
    Ετοιμάζουμε την σαντυγί για να παγώσει ως εξής:
    Βάζουμε την κρέμα στο μπώλ που πρόκειται να την χτυπήσουμε, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
    Κατόπιν χτυπάμε την κρέμα με την βανίλια μέσα στο κρύο μπώλ, προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγύ.
    Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  4. Η κρέμα ζαχαροπλαστικής
    Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη, το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, τις βανίλιες και τους κρόκους να αφρατέψουν για 2 λεπτά περίπου σε δυνατή ταχύτητα.
  5. Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί, μόλις ζεσταθεί ελαφρά,προσοχή μήν βράσει, προσθέτουμε το 1/3 από το γάλα στο μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
    Μόλις πάρει το υπόλοιπο γάλα 1-2 βράσεις, προσθέτουμε το μείγμα στο γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει, σε χαμηλή φωτιά.
    Μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρό μπώλ και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μήν κάνει κρούστα και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  6. Τα σου
    Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και το βούτυρο.
    Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε την ζύμη 3-4 λεπτά να κρυώσει.
    Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τα ενσωματώνουμε στην ζύμη.
  7. Αφήνουμε την ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την χρησιμοποιούμε.
    Δημιουργούμε μικρά σουδάκια με κορνέ σε αντικολλητικό χαρτί με απόσταση ενός εκατοστού, γιατί θα φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.
    Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα γεμίσουμε.
  8. Η καραμέλα:
    Βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα σε αντικολλητικό τηγάνι και τα βράζουμε μέχρι να γίνουν μία καραμέλα.
    Κατόπιν βυθίζουμε το τηγάνι σε ένα ταψί με καυτό νερό για να μην κρυώσει και σκληρύνει η καραμέλα.
  9. Συναρμολόγηση

    Αρχικά αναμειγνύουμε την σαντιγύ με την κρέμα ζαχαροπλαστικής να ενσωματωθούν σε μία κρέμα.
    Ανοίγουμε τα σού και με την βοήθεια του κορνέ τα γεμίζουμε, κάνουμε την διαδικασία αυτήν μέχρι να γεμίσουμε όλα τα σου.
    Βουτάμε τα σού στην καραμέλα από την πάνω πλευρά και αμέσως μετά,άν θέλουμε πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο.

    Διατηρούνται στο ψυγείο!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο