Share

Το σουφικό Ικαρίας είναι ένα παραδοσιακό, πανεύκολο και γρήγορο καλοκαιρινό φαγητό.
Οι νοικοκυρές μάζευαν τα τελευταία λαχανικά του καλοκαιριού και τα επειδή ήταν λίγα τα μαγείρευαν όλα μαζί για να βγάλουν το φαγητό της ημέρας!

Σουφικό Ικαρίας Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουνίου 22, 2012

  • Yield: 1 (4-5 Servings)
  • Prep: 5 mins
  • Cook: 40 mins
  • Ready In: 45 mins

Το σουφικό Ικαρίας είναι ένα παραδοσιακό, πανεύκολο και γρήγορο …

Ingredients

Instructions

  1. Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες μετρίου πάχους και τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια.
    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε φέτες λεπτές και σωτάτουμε ελαφρά με ελαιόλαδο, σε πλατιά κατσαρόλα.
    Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σωτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε φέτες λεπτές και σωτάτουμε ελαφρά με ελαιόλαδο, σε πλατιά κατσαρόλα.
    Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σωτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, την ρίγανη και περίπου 1½ φλυτζάνια νερό.
    Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Περίπου 10 λεπτά πριν αποσύρουμε το φαγητό προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε άλλα 10 λεπτά.
  5. Το φαγητό είναι έτοιμο, αν θέλετε πριν το αποσύρετε προσθέτε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
    Τρώγεται ζεστό και κρύο!
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο