Share
Φέτος υποσχέσθηκα στον εαυτό μου να φάω περισσότερο ψάρι, λαχανικά και φρούτα, αάα και να πίνω περισσότερο νερό!

Ναι, το παραδέχομαι οτι ανήκω σε αυτούς που βλέπουν το νερό και λένε δεν διψάω…
Λέγεται οτι πρέπει να πινουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό καθημερινά, αλίμονο, εγώ ζήτημα να πιω 2 ποτήρια.

Οπότε επιστρεφω στο θέμα μας και ξαναλέω σκοπέυω να εκπληρώσω τον στόχο, άρα καταλαβαίνεις οτι αυτό «αφορά» κι εσένα αγαπημένε μου αναγνώστη!

Αφού λοιπόν την περασμένη εβδομάδα το τερματίσαμε στο κρεατικό αυτή την εβδομάδα ξεχνάμε το κρέας και η «κουζινα» γεμίζει με το τρίπτυχο ψάρι, λαχανικά και φρούτα!

Και επειδή ακούγεται οτι από αύριο ξεκινά χαλαρά και πάλι η πτώση της θερμοκρασίας, μην παραπονιέστε στην καρδιά του χειμώνα είμαστε άλλωστε, έχει σούπα με θαλασσινά και κόκκινο κάρυ που θα σου ζεστάνει το είναι σου, δεν θα σου πω περισσότερα μόνο οτι συμπεριλβάνεται στο TOP10 των αγαπημένων μου.

Σού “πα; θα σε ξελογιάσει!


 

Σούπα με Κόκκινο Κάρυ, Μύδια και Μπακαλιάρο

 

° Έτοιμο σε: 20′
° Ποσότητα: 4 άτομα

Υλικά
250 gr. μπακαλιάρο
12 μύδια
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 κρεμμύδι ξερό
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο κάρυ σε πάστα
250 gr. ντοματάκια κονκασέ
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ
500 ml. ζωμό κρέατος
100 ml. κρέμα γάλακτος
100 gr. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Κόλιανδρο φρέσκο

 

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τα σκόρδα και τα κρεμμύδια, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει.

Μόλις μαραθούν προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το τζίντζερ τριμμένο την πάστα κάρυ και τα ντοματάκια, ανακατεύουμε για μερικά λεπτά.

Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό και βράζουμε για 5 λεπτά.

Ξεψαχνίζουμε τον μπακαλιάρο και αφαιρούμε το δέρμα.

Προσθέτουμε στην σούπα την κρέμα γάλακτος, τον μπακαλιάρο και τα μύδια.

Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

Σερβίρουμε με γιαούρτι και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Σημειώσεις για την συνταγή:

~ Την πάστα κάρυ μπορείτε να την βρείτε σε καταστήματα και ντελικατέσεν με Ταυλανδέζικα προϊόντα, αυτή που χρησιμοποίησα την αγόρασα από τα Marks & Spencer Food.
~ Ο μπακαλιάρος προτιμήστε να είναι παστός.
~ Αν οι ντομάτες είναι στην εποχή τους χρησιμοποιήστε 200 gr. ντομάτες αποφλοιωμένες και ξεσποριασμένες, μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ.
~ Σε περίπτωση που δεν βρείτε πάστα κάρυ πολτοποιήστε 2 πιπεριές κόκκινες καυτερές, μαζί με κίτρινο κάρυ σε μορφή σκόνης, 1 σκελίδα σκόρδο, ελάχιστη κανέλα και γαρίφαλο, κουρκουμά και κύμινο, αυτή δεν είναι η βασική συνταγή για σπιτική πάστα κάρυ αλλά θα σας εξυπηρετήσει!

Συνταγές με Κόκκινο Κάρρυ

Συνταγές για Σούπες με Θαλασσινά και Μπακαλιάρο

 

Εύκολες Συνταγές για Ψαρόσουπα

 

Red Curry Συνταγές

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3 Σχόλια

  1. Kαλή Χρονιά Ευάκι : )
    Οτι καλύτερο εύχομαι σε προσωπικό & επαγγελματικό επίπεδο.
    Καλά Μαγειρέματα 😉

    Τί ωραία σούπα! Μια τέτοια θα ήθελα τώρα. Υπέροχες γεύσεις.

    Φιλιά πολλά

Αφήστε ένα σχόλιο