Share

Σούπα Μινεστρόνε

Ιταλική Σούπα Μινεστρόνε

By Ευα Μονοχαρη Published: Αυγούστου 4, 2013

  • Απόδοση: 1 (6-8 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 8 ώρες 0 λεπτό
  • Μαγείρεμα: 45 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 10 ώρες 45 λεπτά

Η αγαπημένη Ιταλική σούπα "της υπαίθρου", γεμάτη με λαχανικά και με υπέροχη πλούσια γεύση!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προετοιμασία
    Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ.
    Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βράζουμε με 1 λίτρο νερό.
    Μόλις πάρουν μια βράση προσθέτουμε την μία σκελίδα σκόρδου, το ένα κρεμμύδι ολόκληρο κρεμμύδι, ένα φύλλο δάφνης και 1 κλωναράκι δεντρολίβανο.
  2. Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 ώρες, άν σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι.
    Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και αφαιρούμε τα μυρωδικά.
  3. H σούπα
    Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και πολτοποιούμε το σκόρδο.
  4. Kόβουμε τα καρότα σε ροδέλες, το κολοκυθάκι καιτις ντομάτες σε κύβους.
    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε το μπέικον με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να γίνεται τραγανό.
    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε ελαφρά.
    Προσθέτουμε τα καρότα, το κολοκυθάκι, τις ντομάτες, το σέλερι και τον ζωμό.
  5. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
    Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε το ζυμαρικό που επιλέξαμε, τα φασόλια και βράζουμε για 8-10 λεπτά.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ξύδι, τον βασιλικό και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα.
    Σωτάρουμε το μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια, να ξεροψηθεί.
    Σερβίρουμε προσθέτωντας τριμμένη παρμεζάνα και μπέικον.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο