Share

Μια συνταγή έκπληξη και οι φακές στα καλύτερά τους!
Οι φακές και τα μανιτάρια συνδυάζονται σε μια εκπληκτική σούπα!
Μην παραλείψετε να την σερβίρετε με τα κρουτόν!

Σούπα Βελουτέ με Φακές και Μανιτάρια

Σούπα Βελουτέ με Φακές και Μανιτάρια

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 1, 2012

  • Απόδοση: 1 (4-5 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 40 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 10 λεπτά

Μια συνταγή έκπληξη και οι φακές στα καλύτερά τους! Οι φακές και τα …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε την καφέ φακή την βάζουμε να βράσει σε αρκετό ζεστό νερό μαζί με το ένα δαφνόφυλλο.
    Μόλις μαλακώσει την σουρώνουμε.
    Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο μόλις τα μανιτάρια, το σκόρδο, τις πατάτες για μερικά λεπτά.
    Προσθέτουμε τις κόκκινες φακές και το ζωμό ζεστό, προσθέτουμε αλατοπίπερο και τις βρασμένες φακές.
    Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
    Αφαιρούμε τα μυρωδικά και πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
    Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον καυτό ζωμό για να αραιώσουμε την σούπα.
    Ετοιμάζουμε τα κρουτόν κόβοντας το ψωμί σε κύβους και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.
    Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε για 1 λεπτό το σκόρδο στο ελαιόλαδο να βγάλει το άρωμά του.
    Προσθέτουμε το ψωμί και τα μανιτάρια ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα.
    Σερβίρουμε την σούπα με τα κρουτόν.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3 Σχόλια

  1. Τις μαγειρεμένες φακές πότε τις προσθέτουμε; στο βήμα 5 με τις πατάτες και το σκόρδο; Δεν το επισημαίνετε.

Αφήστε ένα σχόλιο