Σουπιές με Σπανάκι Γιαχνί

Σουπιές με Σπανάκι Γιαχνί

Share

Σουπιές με Σπανάκι Γιαχνί

Σουπιές με Σπανάκι Γιαχνί

By Εύα Μονοχάρη Published: Ιουλίου 21, 2013

  • Yield: 1 (4 Servings)
  • Prep: 30 mins
  • Cook: 40 mins
  • Ready In: 1 hr 10 mins

Ένα από τα καλύτερα ελληνικά φαγητά!
Εύκολο, απλό και πεντανόστιμο!
Οι σουπιές με το σπανάκι ταιριάζουν απλά... απόλυτα!

Ingredients

Instructions

  1. Πλένουμε, καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε την σουπιά σε κομμάτια μετρίου μεγέθους.
    Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι, το χοντροκόβουμε και το ζεματάμε σε καυτό νερό για 5 λεπτά.
    Βάζουμε το σπανάκι να στραγγίσει σε τρυπητό μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
  2. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
  3. Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε ½ φλυτζάνι νερό και τις σουπιές.
    Βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
    Προσθέτουμε ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο και τα λαχανικά, σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη, τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  5. Προσθέτουμε τα σπανάκια, αλάτι, πιπέρι και λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
    Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Share

Σχόλια από Facebook

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο