Share

Βέβαια αυτή η εκδοχή, δεν είναι το εύκολο γλυκό που γνωρίζετε, έχει μια μικρή διαδικασία αλλά η γεύση του είναι εξαιρετική.
Το New York Style CheeseCake δένει εκπληκτικά με την sour cream!
Ένα τέλειο real Cheese Cake, φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!

Sour Cream CheeseCake

Sour Cream CheeseCake

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 10 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 60 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 4 ώρες 30 λεπτά

Βέβαια αυτή η εκδοχή, δεν είναι το εύκολο γλυκό που γνωρίζετε, έχει μια …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Η Sour Cream
    Ετοιμάζουμε την sour cream περίπου 8 ώρες πριν ξεκινήσουμε την παρασκευή του cheesecake.
    Σε ένα γυάλινο μπώλ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.
    Ανακατεύουμε καλά, η κρέμα θα αρχίσει να πήζει.
    Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε εκτός ψυγείου από 8-24 ώρες, οπότε και είναι έτοιμη για χρήση!
  2. H βάση
    Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο.
    Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα, το βούτυρο και την άχνη.
  3. Απλώνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα ή τσέρκι διαμέτρου 18 εκατοστών και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  4. Η Cheese Cream
    Χτυπάμε τα υλικά για την cheese cream στο μίξερ για 3 λεπτά, εκτός από το ξύσμα του λεμονιού, το οποίο θα το προσθέσουμε μετά το χτύπημα.
  5. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την βάση που ετοιμάσαμε.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C Κελσίου, για 25 λεπτά και κατόπιν στους 120° C Κελσίου για άλλα 20 λεπτά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.
    Προσθέτουμε στην sour cream την άχνη και την βανίλια, ανακατεύουμε καλά.
    Ρίχνουμε την sour cream επάνω στο γλυκό και ψήνουμε και πάλι στους 170° C Κελσίου, για 10′ λεπτά.
  7. Σ' αυτή την φάση αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  8. Η επικάλυψη
    Διαχωρίζουμε τα βύσσινα από τα υγρά τους, περνώντας το περιεχόμενο της κονσέρβας από σίτα.
    Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το υγρό με το νιστεστέ, μέχρι να διαλυθεί και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει, σαν ελαφριά κρέμα.
    Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει.
  9. Απλώνουμε ομοιόμορφα τα βύσσινα πάνω από την κρέμα του cheesecake.
    Προσθέτουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε να απλωθεί παντού.
    Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Σχόλια

  1. Θα ήθελα πρώτα απ” όλα να σας συγχαρώ για το νέο ανανεωμένο Funky cook.Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα όμως.Καθώς είναι η γιορτή του άντρα μου την Παρασκευή θέλω να φτιάξω μερικές από τις πολύ όμορφες συνταγές σας,όμως σε μερικές δεν υπάρχουν τα υλικά,σε άλλες η εκτέλεση και σε μερικές και τα δύο.
    Σας εύχομαι καλές γιορτές και καλή συνέχεια στην όμορφη δουλειά που κάνετε!!

    • Αγαπητή Μαρία σύντομα θα συμπληρωθούν τα υλικά, καθώς με την μεταφορά χάθηκαν κάποια αρχεία! Σε ευχαριστώ για την διευκρίνιση! Εύχομαι καλές γιορτές και να χαίρεσαι τον σύζυγό σου!

Αφήστε ένα σχόλιο