Share

Σμυρναίικα σουτζουκάκια, ίσως η καλύτερη και πιο αγαπημένη συνταγή της Πολίτικης κουζίνας!
Τι ξεχωρίζει όμως τα σμυρναίικα σουτζουκάκια από οποιαδήποτε αντίστοιχη συνταγή.
Φυσικά τα μπαχαρικά, αν τα σουτζουκάκια δεν περιέχουν κύμινο και κανέλα, δεν είναι σουτζουκάκια σμυρναίικα!
Δοκιμάστε την τέλεια συνταγή και γευτείτε απίστευτα αφράτα και πεντανόστιμα σουτζουκάκια, με άρωμα Πόλης!

Σουτζουκάκια Σμυρναίικα

Σουτζουκάκια Σμυρναίικα

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 4-5 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 55 λεπτά

Σμυρναίικα σουτζουκάκια, ίσως η καλύτερη και πιο αγαπημένη συνταγή της …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Τα σουτζουκάκια
    Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα.
    Αφαιρούμε την κόρα και μουλιάζουμε το ψωμί σε κόκκινο κρασί, αφού μαλακώσει το στραγγίζουμε.
    Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το πολτοποιημένο κρεμμύδι και ζυμώνουμε 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια ζυμώνουμε τον κιμά για τουλάχιστον 10 λεπτα!
    Σκεπάζουμε με σελοφάν και τον αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 30 λεπτά.
  3. Ζυμώνουμε και πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια, τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα πασπαλίζουμε ελαφρά με το κόρν φλάουρ ή το αλεύρι.
  4. Η σάλτσα
    Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  5. Σε πλάτια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, που θα χωρέσουν κατόπιν τα σουτζουκάκια, σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, με το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.
  6. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το κρασί, την ζάχαρη, τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο και λιγότερο από 1 φλυτζάνι νερό, ανάλογα τα υγρά που έχουν βγάλει οι ντομάτες.
    Βάζουμε την σάλτσα να σιγοβράζει.
  7. Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια σε ελαιόλαδο, ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.
    Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια μέσα στην σάλτσα, που θα έχει πάρει βράση και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    Σερβίρουμε με πιλάφι ή πουρέ!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Σχόλια

  1. AYTA TA smyrneika»I» Soutzoukakia , to KALLITERO MOU FAGHTO ! ANAMESA se TOSES ALLES LIHOUDIES !!!! Thank you for the Recipe !!!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο