Share

Σπανάκι με Πλιγούρι Λεμονάτο

Σπανάκι με Πλιγούρι Λεμονάτο

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 (4 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 40 λεπτά

Ένας πολύ πετυχημένος συνδιασμός! Νόστιμο, γρήγορο, υγιεινό και θρεπτικό φαγητό!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπωλ, το καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά.
    Ξεπλένουμε το πλιγούρι και το βάζουμε να στραγγίσει σε τρυπητό μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
    Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι.
    Σε άφθονο βραστό νερό ζεματάμε το σπανάκι.
    Το σουρώνουμε και το πατάμε με το χέρι μας, ώστε να στραγγίσει από τα περιττά υγρά.
    Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
  2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το πράσο και τον άνιθο και τα σωτάρουμε ελαφρά.
    Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά.
    Προσθέτουμε περίπου 400 ml. και το αλάτι.
    Χαμηλώνουμε την φωτιά και μέχρι να σωθούν τα υγρά του.
  3. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών ζεστό και το πλιγούρι.
    Ανακατεύουμε τακτικά περίπου για 10′ λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
    Προσθέτουμε τέλος ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο