Σπανακόρυζο Λεμονάτο

Σπανακόρυζο Λεμονάτο

Share

Σπανακόρυζο Λεμονάτο

Σπανακόρυζο Λεμονάτο

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 18, 2013

  • Yield: 1 (4-5 Servings)
  • Prep: 10 mins
  • Cook: 25 mins
  • Ready In: 35 mins

Το εύκολο, θρεπτικό και νοστιμότατο φαγητό για μικρούς και μεγάλους, σπανακόριζο κλασική αξία!

Ingredients

Instructions

  1. Σε άφθονο νερό βάζουμε το σπανάκι να βράσει μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει.
    Το σουρώνουμε και το πατάμε με το χέρι μας ετσι ώστε να στραγγίσει από το περιττό νερό.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά.
    Προσθέτουμε νερό όσο μερό χρειάζεται (περίπου 2 φλυτζάνια) και αλάτι.
  3. Χαμηλώνουμε την φωτιά και μέχρι να σωθούν τα υγρά του. Σε ένα κατσαρολάκι «καίμε» 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο με όσο πιπέρι θέλουμε, μόλις κάψει περιχύνουμε το φαγάκι μας μέσα στην κατσαρόλα, προσεκτικά να μην καούμε.
  4. Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μία πετσέτα βαμβακερή για 10 λεπτά κατόπιν σερβίρουμε.
Share

Σχόλια από Facebook

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο