Share

Το εύκολο, θρεπτικό και νοστιμότατο φαγητό για μικρούς και μεγάλους, σπανακόριζο κλασική αξία! Σπανακόρυζο Λεμονάτο.

Σπανακόρυζο Λεμονάτο

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 18, 2013

  • Απόδοση: 1 (4-5 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 35 λεπτά

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε άφθονο νερό βάζουμε το σπανάκι να βράσει μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει.
    Το σουρώνουμε και το πατάμε με το χέρι μας ετσι ώστε να στραγγίσει από το περιττό νερό.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά.
    Προσθέτουμε νερό όσο μερό χρειάζεται (περίπου 2 φλυτζάνια) και αλάτι.
  3. Χαμηλώνουμε την φωτιά και μέχρι να σωθούν τα υγρά του. Σε ένα κατσαρολάκι «καίμε» 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο με όσο πιπέρι θέλουμε, μόλις κάψει περιχύνουμε το φαγάκι μας μέσα στην κατσαρόλα, προσεκτικά να μην καούμε.
  4. Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μία πετσέτα βαμβακερή για 10 λεπτά κατόπιν σερβίρουμε.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο