Share

Το φασκόμηλο δένει τέλεια με τις μελιτζάνες και το σκόρδο χαρίζει, διακριτικά, στο ελαιόλαδο γεύση αλλά και άρωμα!
Μια υπέροχη, εύκολη και ελαφριά συνταγή!


 

Σπαγγέτι με Μελιτζάνα και Φασκόμηλο

Χρόνος Προετοιμασίας: 25’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Μερίδες: 4

 

Υλικά
300 gr. σπαγγέτι
1 μελιτζάνα
100 gr. μανιτάρια πλευρώτους
4-5 ντοματίνια
½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
Φασκόμηλο φρέσκο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρμεζάνα
Αλάτι

 

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους, τα ντοματίνια στην μέση και τα μανιτάρια, τα οποία απλώνουμε σε δίσκο ψησίματος.

Πολτοποιούμε το σκόρδο, 2-3 φύλλα φασκόμηλο, 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κουκουνάρι και το μέλι στο γουδί και περιχύνουμε τα λαχανικά, ψήνουμε για 10 λεπτά σε δυνατό φούρνο.

Βράζουμε το σπαγγέτι κρατώντας το al dente.

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το σπαγγέτι ζεστό, λίγο ελαιόλαδο και λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά, προσθέτουμε παρμεζάνα τριμμένη και τέλος τα λαχανικά που ψήσαμε.

Κουνάμε το τηγάνι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι και παρμεζάνα προαιρετικά.

Σπαγγέτι με Μελιτζάνες και Φασκόμηλο

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο