Σπετζοφάι

Σπετζοφάι

Share

Παραδοσιακό σπετζοφάι, τρώγεται χειμώνα – καλοκαίρι!
Απαραίτητη προϋπόθεση τσιπουράκι ή μπύρα παγωμένη και πολύ ψωμάκι!

Σπετζοφάι Recipe

Σπετζοφάι

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 13, 2013

  • Απόδοση: 1 (4-5 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 35 λεπτά

Παραδοσιακό σπετζοφάι, τρώγεται χειμώνα - καλοκαίρι! Απαραίτητη …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Κάθαρίζουμε και πλένουμε τις πιπεριές. Τις κόβουμε κατά μήκος σε 3-4 κομμάτια εκτός από την καυτερή.
    Κόβουμε τα 2 κρεμμύδια στην μέση και κατόπιν σε ροδέλες.
    Ψιλοκόβουμε την καυτερή πιπεριά και το 1 κρεμμύδι.
    Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες.
  2. Σε ένα βαθύ και φαρδύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε ελαφρά τα λουκάνικα.
    Τα βγάζουμε και τα κρατάμε ζεστά σε ένα πιάτο. Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά, προσθέτουμε τις ροδέλες των κρεμμυδιών και τις πιπεριές, σωτάρουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά.
  3. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τις ντομάτες. Ρίχνουμε την ζάχαρη, το αλατοπίπερο και την πάπρικα.
    Αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι νερό και ελαιόλαδο.
    Αφήνουμε να το φαγάκι μας να σιγοβράσει, χωρίς να ανακατεύουμε!
    Μόλις δέσει η σάλτσα κατεβάζουμε και σερβίρουμε!
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο