Κρεατικά Άλλα Κρέατα Σπετζοφάι

Σπετζοφάι

Share

Σπετζοφάι Recipe

Σπετζοφάι

By Εύα Μονοχάρη Published: Ιουλίου 13, 2013

  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 (4-5 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins

Παραδοσιακό σπετζοφάι, τρώγεται χειμώνα - καλοκαίρι! Απαραίτητη προϋπόθεση τσιπουράκι ή μπύρα παγωμένη και πολύ ψωμάκι!

ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Κάθαρίζουμε και πλένουμε τις πιπεριές. Τις κόβουμε κατά μήκος σε 3-4 κομμάτια εκτός από την καυτερή.
    Κόβουμε τα 2 κρεμμύδια στην μέση και κατόπιν σε ροδέλες.
    Ψιλοκόβουμε την καυτερή πιπεριά και το 1 κρεμμύδι.
    Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες.
  2. Σε ένα βαθύ και φαρδύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε ελαφρά τα λουκάνικα.
    Τα βγάζουμε και τα κρατάμε ζεστά σε ένα πιάτο. Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά, προσθέτουμε τις ροδέλες των κρεμμυδιών και τις πιπεριές, σωτάρουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά.
  3. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τις ντομάτες. Ρίχνουμε την ζάχαρη, το αλατοπίπερο και την πάπρικα.
    Αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι νερό και ελαιόλαδο.
    Αφήνουμε να το φαγάκι μας να σιγοβράσει, χωρίς να ανακατεύουμε!
    Μόλις δέσει η σάλτσα κατεβάζουμε και σερβίρουμε!
Share

Σχόλια από Facebook

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο