Share

Τραγανά, πεντανόστιμα κράκερς ολικής με λιαστή ντομάτα και φρέσκο βασιλικό!
Μια εύκολη συνταγή για κράκερς, ένα σνάκ για όλες τις ώρες!

Σπιτικά Kράκερς με Λιαστή Ντομάτα Recipe

Σπιτικά Kράκερς με Λιαστή Ντομάτα

By Ευα Μονοχαρη Published: Σεπτεμβρίου 20, 2012

  • Απόδοση: 1 (20 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 20 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 30 λεπτά

Τραγανά, πεντανόστιμα κράκερς ολικής με λιαστή ντομάτα και φρέσκο …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Βάζουμε τις ντομάτες σε ½ φλυτζάνι ζεστό νερό να μουλιάσουν και να μαλακώσουν.
    Πολτοποιούμε - ψιλοκόβουμε τις ντομάτες στο multi μαζί με το νερό που τις μουλιάσαμε.
  2. Σε ένα μπωλ βάζουμε τα άλευρα κάνουμε μια λακούβα και προσθέτουμε τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, το αλάτι και τον βασιλικό ψιλοκομμένο.
    Συνταγές για Κράκερς
  3. Ζυμώνουμε ελαφρά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
    Δεν ζυμώνουμε πολύ, ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά και μέχρι να πάρουμε μια ζύμη σφιχτή σχετικά που δεν θα κολλάει στα χέρια.
  4. Απλώνουμε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος, μεγάλο όσο ο δίσκος ψησίματος που θα χρησιμοποιήσουμε (μεγάλο μέγεθος).
    Θα χρησιμοποιούμε έναν πλάστη για να ανοίξουμε την ζύμη μας.
    Ανοίγουμε την ζύμη σε ένα πολύ λεπτό, ομοιόμορφο φύλλο.
    Συνταγή για Κράκερς
  5. Όσο πιο λεπτό φύλλο ανοίξουμε την ζύμη, τόσο πιο σωστή απόδοση τραγανής υφής θα έχουν τα κράκερς.
    Το φύλλο θα πρέπει να είναι λεπτότερο από 1 εκατοστό.
  6. Με μια ροδέλα κοπής κόβουμε τα κράκερς σε ομοιόμορφα τετράγωνα κομμάτια.
    Πασπαλίζουμε τα κράκερς με χοντρό αλάτι.
    Συνταγή για Κράκερς Ολικής ¶λεσης
  7. Ψήνουμε τα κράκερς για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους, στους 180°C Κελσίου, μέχρι να πάρουν ωραίο σκούρο καφέ χρώμα και να γίνουν τραγανά.
    Αφήνουμε τα κράκερς να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ