Share

Το σπιτικό εκχύλισμα μέντας ταιριάζει σε γλυκά, φαγητά αλλά και ροφήματα!
Όλη η σπιρτάδα της μέντας,  κλεισμένη σε ένα βάζο!
Το εκχύλισμα μέντας ταιριάζει σε γλυκά, φαγητά αλλά και ροφήματα!

Σπιτικό Εκχύλισμα Μέντας Recipe

Εκχύλισμα Μέντας

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουνίου 3, 2012

  • Απόδοση: 1 βάζο (500 ml. Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά

Το σπιτικό εκχύλισμα μέντας ταιριάζει σε γλυκά, φαγητά αλλά και …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα μέντας. Με τα χέρια μας τα συνθλίβουμε ελαφρά.
    Σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει ερμητικά ρίχνουμε τα φύλλα μέντας και τα καλύπτουμε με βότκα.
    Θα πρέπει η βότκα να καλύπτει τα φύλλα για να αποφύγουμε τον κίνδυνο μούχλας!
  2. Κουνάμε καλά το βάζο και αφήνουμε σε σκοτεινό, δροσερό αλλά στεγνό σημείο για 30 ημέρες.
    Μετά πό 30 ημέρες, αφαιρούμε τα φύλλα και χρησιμοποιούμε το εκχύλισμα!
  3. Το εκχύλισμα μέντας ταιριάζει σε γλυκά, φαγητά αλλά και ροφήματα!
    Η μέντα ταιριάζει ιδανικά με την σοκολάτα!
    Δοκιμάστε ένα παγωμένο ρόφημα σοκολάτας με εκχύλισμα μέντας!
Share

5 Σχόλια

  1. Ας διευκρινίσουμε ότι πρόκειται για δυόσμο και όχι για άγρια μέντα του βουνού. Mint λέγεται ο δυόσμος.

    • Τασούλα καλημέρα, το εκχύλισμα μπορεί να γίνει με δυόσμο ή μέντα!
      Εγώ χρησιμοποίησα μέντα απλή που έχω στο μπαλκόνι σε γλαστράκι, αν κάποιος μπορεί να προμηθευτεί άγρια μέντα φυσικά ακόμη καλύτερα!
      H μέντα και ο δύοσμος έχω την εντύπωση οτι ανήκουν σαν φυτά και τα δύο στο γένος Mentha (mint) και οτι peppermint ονομάζεται η μέντα ενώ spearmint ο δυόσμος.
      Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο καλημέρα!!!

Αφήστε ένα σχόλιο