Share

Σπιτικό Ταχίνι

Σπιτικό Ταχίνι

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

    Το ταχίνι αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικής αξίας για τον οργανισμό!ω Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και Ε, σελήνιο, σίδηρο, φώσφωορο και μαγνήσιο!
    Αλλά το πιο σημαντικό είναι οτι δεν περιέχει χοληστερόλη, γι" αυτό μπορεί να καταναλώνετε από όλους, πάντα συνετά γιατί περιέχει και αρκετές θερμίδες!
    Η συνταγή για ταχίνι είναι πανεύκολη, φτιάξτε το κι εσείς, αρκεί να προμηθευτείτε το βασικό του συστατικό, το σουσάμι!
    Δοκιμάστε το σε φαγητά, σε γλυκά, σαν συνοδευτικό σε ψωμί, κυρίως όμως εντάξτε το στο πρωινό σας γεύμα!

    Υλικά

    Οδηγίες

    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C βαθμούς Κελσίου, για 10 λεπτά.
      Απλώνουμε το σουσάμι σε ένα ταψί και το βάζουμε στον φούρνο, τον οποίο σβήνουμε.
    2. Αφήνουμε το σουσάμι μέχρι να αποκτήσει σκούρο, χρυσό χρώμα.
      Πολτοποιούμε το σουσάμι σε μπλέντερ και προσθέτουμε σταδιακά το σησαμέλαιο.
    3. Μόλις προσθέσουμε όλο το σησαμέλαιο, συνεχίζουμε να πολτοποιύμε το μείγμα για 3-4 λεπτά.
      Το μείγμα που θα πάρουμε πρέπει να έχει κρεμώδη, πηχτή υφή, χωρίς να περιέχει κομμάτια σουσαμιού, αν χρειαστεί πολτοποιούμε για περισσότερο χρόνο.
    4. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα για 1 ώρα.
      Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα και στο ψυγείο περίπου για 2 μήνες.
    Share

    ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    Αφήστε ένα σχόλιο