Μοσχάρι Κατσαρόλας με Μανιτάρια – Beef Stew

Μοσχάρι Κατσαρόλας με Μανιτάρια – Beef Stew

Share

Μοσχάρι Κατσαρόλας με Μανιτάρια - Beef Stew

Μοσχάρι Κατσαρόλας με Μανιτάρια - Beef Stew

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 (5-6 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 1 ώρα 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 50 λεπτά

Μια εκπληκτική συνταγή για stew!
Και τώρα αναρωτιέστε ίσως τι είναι το stew...
To stew είναι ένας τρόπος μαγειρέματος, όπου είναι κάτι σαν το ελληνικό στιφάδο, το γιαχνί ή καλύτερα θα λέγαμε οτι είναι το σιγοβρασμένο φαγητό κατσαρόλας!
Συνήθως χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του, μοσχαρίσιο κρέας, λαχανικά, ζωμός, καρυκεύματα και το άμυλο ή το αλεύρι ώστε να δοθεί η επιθυμητή, χαρακτηριστική, πυκνή του σάλτσα!
Το πετυχημένο stew είναι σαν μια παχύρευστη σούπα και ιδανικό για τις κρύες μέρες!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το καρότο.
    Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες αφαιρώντας τους σπόρους, αφού πρώτα τις ξεφλουδίσουμε.
    Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια.
    Αλευρώνουμε καλά το κρέας και το τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
    Συνταγές για Κοκκινιστό
  2. Σε μια βαθιά, πλατιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί πάρα πολύ καλά.
    Τοποθετούμε το κρεας μέσα στην κατσαρόλα και το σωτάρουμε πολύ καλά μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές.
    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
    Σωτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
    Κοκκινιστό Συνταγές
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το καρότο, πασπαλίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι.
    Σωτάρουμε και πάλι τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν.
    Συνταγές για Μοσχαράκι Κοκκινιστό
  4. Προσθέτουμε τον ζωμό ζεστό, τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και το αλάτι.
    Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει το φαγητό 2-3 βράσεις και κατόπιν χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε 1½ ώρα.
    Συνταγή για Μοσχαράκι Κοκκινιστό stew
  5. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί στην σάλτσα.
    Βράζουμε 5 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε!
    Συνοδεύουμε με επιπλέον γιαούρτι και ζεστό, τραγανό ψωμί!
    Συνταγές για Μοσχαράκι Κοκκινιστό
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο