ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ Διάφορες Συνταγές Μοσχάρι Κατσαρόλας με Μανιτάρια – Beef Stew

Μοσχάρι Κατσαρόλας με Μανιτάρια – Beef Stew

Share

Μοσχάρι Κατσαρόλας με Μανιτάρια - Beef Stew

Μοσχάρι Κατσαρόλας με Μανιτάρια - Beef Stew

By Εύα Μονοχάρη Published: Νοεμβρίου 25, 2013

  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 (5-6 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 mins
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 1 hr 30 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 50 mins

Μια εκπληκτική συνταγή για stew!
Και τώρα αναρωτιέστε ίσως τι είναι το stew...
To stew είναι ένας τρόπος μαγειρέματος, όπου είναι κάτι σαν το ελληνικό στιφάδο, το γιαχνί ή καλύτερα θα λέγαμε οτι είναι το σιγοβρασμένο φαγητό κατσαρόλας!
Συνήθως χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του, μοσχαρίσιο κρέας, λαχανικά, ζωμός, καρυκεύματα και το άμυλο ή το αλεύρι ώστε να δοθεί η επιθυμητή, χαρακτηριστική, πυκνή του σάλτσα!
Το πετυχημένο stew είναι σαν μια παχύρευστη σούπα και ιδανικό για τις κρύες μέρες!

ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το καρότο.
    Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες αφαιρώντας τους σπόρους, αφού πρώτα τις ξεφλουδίσουμε.
    Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια.
    Αλευρώνουμε καλά το κρέας και το τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
    Συνταγές για Κοκκινιστό
  2. Σε μια βαθιά, πλατιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί πάρα πολύ καλά.
    Τοποθετούμε το κρεας μέσα στην κατσαρόλα και το σωτάρουμε πολύ καλά μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές.
    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
    Σωτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
    Κοκκινιστό Συνταγές
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το καρότο, πασπαλίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι.
    Σωτάρουμε και πάλι τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν.
    Συνταγές για Μοσχαράκι Κοκκινιστό
  4. Προσθέτουμε τον ζωμό ζεστό, τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και το αλάτι.
    Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει το φαγητό 2-3 βράσεις και κατόπιν χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε 1½ ώρα.
    Συνταγή για Μοσχαράκι Κοκκινιστό stew
  5. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί στην σάλτσα.
    Βράζουμε 5 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε!
    Συνοδεύουμε με επιπλέον γιαούρτι και ζεστό, τραγανό ψωμί!
    Συνταγές για Μοσχαράκι Κοκκινιστό
Share

Σχόλια από Facebook

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο