Share

Φέτος στολίστε το δέντρο σας με χειροποίητα στολίδια φτιαγμένα από ζύμη μπισκότου!
Πανέμορφα στολίδια, οικονομικά, ευφάνταστα και κυρίως δικές σας δημιουργίες.

Στα πλαίσια του «do it yourself», oι μικρο φίλοι θα ξετρελαθούν με την ιδέα να σας βοηθήσουν!

Επίσης δημιουργήστε και χαρίστε ένα πρωτότυπο δώρο, βάζοντας τα μπισκότα σε κουτιά με μία όμορφη κορδέλα!


Για την ζύμη των μπισκότων
Στολίδια από Μπισκότα
2 φλυτζάνια αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι αλάτι
1½ φλυτζάνια ζεστό νερό
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο

Για το γλάσο
2 ασπράδια αυγών
3½ φλυτζάνια άχνη
1/4   κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 βανίλια


Για την ζαχαρόπαστα

1000 gr. ζάχαρη άχνη
10 gr. ζελατίνη σε σκόνη
65 ml. νερό
3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
1 κουταλιά της σούπας γλυκερίνη βρώσιμη
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο


Απαραίτητα

Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Κουπ πάτ για τα σχέδια
Πινέλα
Τρούφα
Μαρζιπάν
Kορδέλες, σπάγκο, πετονιά, μάλλινες κλωστές
Ξηρούς καρπούς και Μπαχαρικά
Βερνίκι

 

Εκτέλεση Συνταγής

Η ζύμη για τα μπισκότα
Ανακατεύουμε τα υλικά για τα μπισκότα και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαστική ζύμη.

Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε φύλλο σχεδόν 0,5 χιλιοστών, κόβουμε με κούπ πατ σχέδια που θέλουμε.

Κάνουμε μία μικρή τρύπα στην ζύμη, για να μπορέσουμε να περάσουμε την κορδέλα και να τα κρεμάσουμε.
Τοποθετούμε σε λαδόκολλα τα μπισκότα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30′ τα πιό μεγάλα σχέδια και 7-8 λεπτά τα μικρά στους 170 βαθμούς Κελσίου.Τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε σχάρα για μερικές ώρες.

Τips:
Τα μπαχαρικά στην ζύμη λειτουργούν σαν φυσικά αρωματικά, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον μπαχαρικά για άρωμα ή να τα παραλείψετε!
Mπορείτε να χρωματίσετε τα μπσκότα σας, προσθέτωντας χρώμα ζαχαροπλαστικής όταν ζυμώσετε την ζύμη.
Μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε γλάσο και να το αντικαταστήσετε χρησιμοποιόντας μια κόλλα στιγμής.

 

Το γλάσοΣτολίδια από Μπισκότα
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα με το αλάτι, προσθέτουμε την άχνη και τα υπόλοιπα υλικά, χτυπαμε για 5′ λεπτά.

Χρωματίζουμε όπως θέλουμε το γλάσο, σύμωνα με τα σχέδια που θέλουμε να κάνουμε.

Η ζαχαρόπαστα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και την ζελατίνη και το τοποθετούμε σε μπαιν μαρί.
Μόλις λιώσει η ζελατίνη και γίνει ένα παχύρευστο σχετικά διαφανές μείγμα, προσθέτουμε την γλυκόζη και την γλυκερίνη, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε την ζάχαρη και τις βανίλιες, ανακατεύουμε, κάνουμε μια λακούβα και προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη άχνη.

Aνοίγουμε την ζαχαρόπαστα σε επιφάνεια, όπου έχουμε πασπαλίσει με κόρν φλάουρ, με την βοήθεια του πλάστη και κόβουμε με κουπ πατ τα μοτίβα.

Διατηρούμε την ζαχαρόπαστα καλά τυλιγμένη με πλαστική μεμβράνη.

 

Η διακόσμηση των μπισκότων
Στολίζουμε και ζωγραφίζουμε τα μπισκοτάκια μας, με γλάσο ή καλύπτωντάς τα με ζαχαρόπαστα, τρούφες ή ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε!

Τα αφήνουμε μερικές ώρες να στεγνώσουν και αν θέλουμε τα «περνάμε» με ένα στρώμα βερνίκι, που θα τα βοηθήσει διατηρηθούν για πολύ καιρό!

Δένουμε τις κορδέλες στα μπισκότα και στολίζουμε το δέντρο μας ή διακοσμούμε όποια γωνιά του σπιτιού μας αρέσει!

 

Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο