Γλυκιά Τάρτα Μελόπιτα

Γλυκιά Τάρτα Μελόπιτα

Τάρτα Μελόπιτα

By Ευα Μονοχαρη Published: Σεπτεμβρίου 11, 2013

  • Yield: 1 τάρτα (6-8 Servings)
  • Prep: 45 mins
  • Cook: 40 mins
  • Ready In: 1 hr 25 mins

Η αγαπημένη μελόπιτα, αυτή της Σίφνου, σε μια εναλλακτική εκδοχή, συνδυάζεται με ζύμη πάτ σουκρέ και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο!
Μια γλυκιά τάρτα με τυρί και μέλι, απλά υλικά, εύκολη στην παρασκευή, όπου θα κερδίσει σίγουρα τις προτιμήσεις σας και την γεύση!

Ingredients

Instructions

  1. Η Ζύμη Πάτ Σουκρέ
    Σε ένα μπωλ ανακατετεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης, ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
    Τυλίγουμε με μεμβράνη την ζύμη και την τοποθετούτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  2. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο περίπου 3 εκατοστά.
    Απλώνουμε σε ταρτιέρα ή σε μια φόρμα την ζύμη καλύπτοντας και τα πλαϊνά τοιχώματα.
    Με ένα πηρούνι κάνουμε μερικές τρύπες στην βάση.
    Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
  3. Η Γέμιση
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου. Θρυμματίζουμε την μυζήθρα και σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση.
  4. Γεμίζουμε με το μείγμα της γέμισης την τάρτα. Τοποθετούμε στουν φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 180°C Κελσίου.

  5. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει 30 λεπτά, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
    Εναλλακτικά με μέλι και κανέλα!



2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο