Τας Κεμπάπ με Μοσχάρι

Τας Κεμπάπ με Μοσχάρι

Share

Το αγαπημένο πολίτικο φαγητό Τας Κεμπάπ, εκτός από αρνί φτιάχνεται και με μοσχάρι.
Η επιτυχία του έγκειται στο καλό τηγάνισμα του κρέατος και στην τέλεια δεμένη σάλτσα του!

Τας Κεμπάπ με Μοσχάρι Recipe

Τας Κεμπάπ με Μοσχάρι

By Ευα Μονοχαρη Published: Μαρτίου 5, 2013

  • Απόδοση: 1 (5 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 60 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 10 λεπτά

Το αγαπημένο πολίτικο φαγητό Τας Κεμπάπ, εκτός από αρνί φτιάχνεται και με …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας. Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια.
    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
    Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κρέατος, από όλες τις πλευρές.
    Συνταγές για Τας Κεμπαπ
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, ανακατεύουμε και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
    Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
    Συνταγές για Τας Κεμπαπ
  3. Προσθέτουμε το κρασί.
    Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
    Προσθέτουμε τα ντοματάκια, την πάστα τομάτας, την ζάχαρη, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
    Προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό βοδινού, περίπου 1½ φλυτζάνι.
    Συνταγή για Τας Κεμπαπ
  4. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει πηχτή.
    Σερβίρουμε το τας κεμπάπ με πουρέ ή ρύζι!
    Τας Κεμπάπ Μοσχάρι Συνταγές
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο