Τας Κεμπάπ με Μοσχάρι

Τας Κεμπάπ με Μοσχάρι

Το αγαπημένο πολίτικο φαγητό Τας Κεμπάπ, εκτός από αρνί φτιάχνεται και με μοσχάρι.
Η επιτυχία του έγκειται στο καλό τηγάνισμα του κρέατος και στην τέλεια δεμένη σάλτσα του!

Τας Κεμπάπ με Μοσχάρι Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Μαρτίου 5, 2013

  • Yield: 1 (5 Servings)
  • Prep: 10 mins
  • Cook: 60 mins
  • Ready In: 1 hr 10 mins

Το αγαπημένο πολίτικο φαγητό Τας Κεμπάπ, εκτός από αρνί φτιάχνεται και με …

Ingredients

Instructions

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας. Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια.
    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
    Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κρέατος, από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, ανακατεύουμε και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
    Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
  3. Προσθέτουμε το κρασί.
    Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
    Προσθέτουμε τα ντοματάκια, την πάστα τομάτας, την ζάχαρη, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
    Προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό βοδινού, περίπου 1½ φλυτζάνι.
  4. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει πηχτή.
    Σερβίρουμε το τας κεμπάπ με πουρέ ή ρύζι!

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο