Share

Μπορεί η πιο απλή και εύκολη συνταγή για λαζάνια φούρνου να είναι και η νοστιμότερη;<br>
Και φυσικά μπορεί!
Η σάλτσα δίνει αξεπέραστη γεύση, μην παραλείψετε τον βασιλικό που κάνει όλη την διαφορά, χρησιμοποιείστε φρέσκο ή αποξηραμένο!
Η μοτσαρέλα, δοκιμασμένα, θα δώσει το ωραίο αποτέλεσμα που επιθυμείτε και είναι ο ιδανικός συνδιασμός με βάση τα υπόλοιπα υλικά!

Τέλεια Λαζάνια Φούρνου

Λαζάνια Φούρνου

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: για ένα πυρέξ 40*25 (8 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 45-50 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 15 λεπτά

Μπορεί η πιο απλή και εύκολη συνταγή για λαζάνια φούρνου να είναι και η …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Η σάλτσα ντομάτας
    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά, αφού έχουμε ψιλοκομμένα τα λαχανικά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  2. H κρέμα Βάζουμε τα 400 ml. γάλα σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί.
    Ανακατεύουμε, το αλεύρι με το υπόλοιπο γάλα, πολύ καλά να διαλυθεί το αλεύρι.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα, το αλάτι, το βούτυρο και το μοσχοκάρυδο.
    Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε, χτυπημένο, τον κρόκο.
  4. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μήν πιάσει κρούστα, μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  5. Η συναρμολόγηση
    Στρώνουμε στο πυρέξ μία στρώση κρέμα και λίγη σάλτσα, για να μην κολλήσουν τα λαζάνια.
    Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και καλύπτουμε τον πάτο του πυρέξ με λαζάνια.
    Κάνουμε στρώσεις εναλλάξ με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλας, παρμεζάνας και ζυμαρικών, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  6. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το φρέσκο γάλα και περιχύνουμε τα λαχάνια, κουνώντας ελαφρά το πυρέξ για να πάει παντού.
    Περιχύνουμε με την κρέμα, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
  7. Ψήνουμε στους 180° C βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, περίπου 45 λεπτά.
    Αφήνουμε να κρυώσει το φαγητό για τουλάχιστον 15 λεπτά και σερβίρουμε!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο