Οι Βοβλοί της Γης (The Roots Project)

Οι Βοβλοί της Γης (The Roots Project)

Σελινόριζα Box Of Stolen Socks

Την Μαρία Ζιώγα από το Box Of Stolen Socks την γνώρισα περίπου πριν δύο μήνες,. Μου εξήγησε οτι χρόνια και λόγω περιστάσεων έχει ζήσει σε αρκετές χώρες του εξωτερικού αλλά κατάγεται από τα Γρεβενά, το blog της δεν είχε ξεκινήσει σαν ένα food blog γι΄αυτό και στο blog της θα ανακαλύψεις την στήλη Me and my Suitcase, η Μαρία είναι καλοσυνάτη και ευγενική, έχει να διηγηθεί πολλές εμπειρίες. Ο τρόπος που «μαγειρεύει» στο blog της βασίζεται κυρίως στις διατροφικές ανάγκες της οικογένειά της!

Αναζητήστε την και θα βρείτε σίγουρα ενδιαφέρουσες συνταγές στο Box Of Stolen Socks !

Facebook Page: Box Of Stolen Socks
Instagram: Box Of Stolen Socks



– Πιστεύεις ότι οι ρίζες είναι μια νέα τάση στην διατροφή;
Δεν νομίζω ότι είναι μια νέα τάση με την έννοια ότι τώρα ξαφνικά τις ανακαλύψαμε. Οι ρίζες είχαν πάντα ένα μεγάλο ρόλο στη διατροφή μας ιδιαίτερα στις βόρειες περιοχές της Ελλάδας όπου ο χειμώνας ερχόταν νωρίτερα και κρατούσε περισσότερο. Οι ρίζες αντέχουν περισσότερο σε χαμηλές θερμοκρασίες και διατηρούνται καλύτερα στις χαμηλές θερμοκρασίας και γι’ αυτό ήταν πάντα κομμάτι του καθημερινού τραπεζιού. Είναι «ταπεινά» υλικά όμως και γι΄ αυτό τις είχαμε παραμελήσει κάπως. Τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να μαγειρεύονται με πολύ ευφάνταστους τρόπους από γνωστούς σεφ και να τις συναντάμε στα μενού μοντέρνων εστιατορίων και αυτό βοήθησε πολύ να τις γνωρίσει ξανά ο κόσμος, να σταματήσει να τις φοβάται και να αρχίσει να πειραματίζεται με τις υφές και τις γεύσεις τους.

– Τι να προσέξει κάποιος αγοράζοντας ρίζες;
Επειδή οι ρίζες είναι το κομμάτι του φυτού το οποίο βρίσκεται σε επαφή με το έδαφος απορροφούν πολλά από τα θρεπτικά συστατικά του. Δυστυχώς όμως απορροφούν και πολλά συστατικά που μπορεί να αποδειχτούν βλαβερά σε μεγάλες ποσότητες για την υγεία μας όπως φυτοφάρμακα και άλλα χημικά που μπορεί να μολύνουν το έδαφος. Γι’αυτό αν έχουμε τη δυνατότητα και μπορούμε να βρούμε ρίζες βιολογικής καλλιέργειας θα πρέπει να τις προτιμούμε. Διαλέγουμε πάντα ρίζες που είναι σκληρές και λείες στην αφή και που δεν είναι χτυπημένες ή έχουν τρύπες.

– Ποια είναι η ρίζα που θα μπορούσε να σε «εκπροσωπήσει» σαν Food Blogger, πες μου την συνταγή, γιατί να την μαγειρέψει κάποιος;
Η σελινόριζα χωρίς δεύτερη σκέψη! Όταν την είδα για πρώτη φορά τη φοβήθηκα πολύ, δεν ήξερα πώς να την καθαρίσω και πώς να την μαγειρέψω! Τώρα είναι το αγαπημένο μου υλικό και δεν περνά βδομάδα που να μην βρεθεί στο τραπέζι μου με κάποιο τρόπο, είτε σαν σούπα, είτε στο φούρνο, είτε στην κατσαρόλα! Μου αρέσει γιατί είναι πολυδιάστατη και εύχρηστη (αφού περάσεις το πρώτο σοκ ο καθαρισμός της είναι παιχνιδάκι) και έχει πολύ ενδιαφέρουσα γεύση και ωραία υφή. Σε χορταίνει χωρίς να σε επιβαρύνει με πολλές θερμίδες και υδατάνθρακες! Ο αγαπημένος μου τρόπος μαγειρέματος είναι η Kλασσική Σούπα Σελινόριζας με Μήλο !

– Δώσε μου συνταγή ενός άλλου μπλόγκερ με οποιαδήποτε ρίζα, που θα ήθελες να την έχεις παρουσιάσει στο δικό σου μπλογκ.
Προβενσάλ Πατέ Σελινόριζας από το Earthsprout μόλις είδα αυτή τη συνταγή τη λάτρεψα και τη ζήλεψα ταυτόχρονα! Τα φρέσκα μυρωδικά και η ωμή σελινόριζα νομίζω ότι είναι ο τέλειος τρόπος να δώσεις γεύση σε ένα ζεστό φρυγανισμένο ψωμί. Δεν βλέπω την ώρα να τη δοκιμάσω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.