Τηγανίτες Αφράτες και Πεντανόστιμες

Τηγανίτες Αφράτες και Πεντανόστιμες

Share

Τηγανίτες Αφράτες και Πεντανόστιμες

Τηγανίτες

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 17, 2013

  • Απόδοση: 1 (6-8 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 20 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 30 λεπτά

Υπέροχες αφράτες και πεντανόστιμες τηγανίτες! Την συνταγή μου όπως σας είχα πει, την έδωσε η κυρία Βασιλεία, από το Αθαμάνιο, την διαφορά κάνει η προσθήκη του τσίπουρου!
Σερβίρονται απαραίτητα με άφθονο μέλι!
Δοκίμασα τις και με σπιτική μαρμελάδα ή τυρί!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε μία λεκάνη τοποθετούμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα ρίχνουμε το γάλα, το νερό, τα αυγά χτυπημένα ελαφρά, το τσίπουρο, το αλάτι και την ζάχαρη.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε όσο νερό επιπλέον χρειαστεί μέχρι να πάρουμε έναν πηχτό χυλό.
  3. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί πολύ καλά και με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε χυλό στο λάδι.
  4. Μόλις ψηθούν οι τηγανίτες,πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα, τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για 3 - 4 λεπτά.
    Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο τον χυλό.
    Σερβίρονται ζεστές με μέλι!!
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο