ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Γιορτινές Τηγανίτες Αφράτες και Πεντανόστιμες

Τηγανίτες Αφράτες και Πεντανόστιμες

Share

Τηγανίτες Αφράτες και Πεντανόστιμες

Τηγανίτες

By Εύα Μονοχάρη Published: Ιουλίου 17, 2013

  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 (6-8 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins

Υπέροχες αφράτες και πεντανόστιμες τηγανίτες! Την συνταγή μου όπως σας είχα πει, την έδωσε η κυρία Βασιλεία, από το Αθαμάνιο, την διαφορά κάνει η προσθήκη του τσίπουρου!
Σερβίρονται απαραίτητα με άφθονο μέλι!
Δοκίμασα τις και με σπιτική μαρμελάδα ή τυρί!

ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε μία λεκάνη τοποθετούμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα ρίχνουμε το γάλα, το νερό, τα αυγά χτυπημένα ελαφρά, το τσίπουρο, το αλάτι και την ζάχαρη.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε όσο νερό επιπλέον χρειαστεί μέχρι να πάρουμε έναν πηχτό χυλό.
  3. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί πολύ καλά και με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε χυλό στο λάδι.
  4. Μόλις ψηθούν οι τηγανίτες,πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα, τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για 3 - 4 λεπτά.
    Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο τον χυλό.
    Σερβίρονται ζεστές με μέλι!!
Share

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο