Share

Τηγανίτες Μπανάνας με Ζεστή Σάλτσα Μερέντας

Τηγανίτες Μπανάνας με Ζεστή Σάλτσα Μερέντας

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 20-25 τηγανίτες (5-6 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 15 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 20 λεπτά

Θέλετε ένα πεντανόστιμο και εύκολο γλυκό σε μόλις 20 λεπτά;
Αφράτες, ζεστές τηγανίτες μπανάνας με σάλτσα μερέντας, λαχταριστή γευστική απόλαυση!!!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Οι Τηγανίτες
    Στο multi πολτοποιούμε την μία μπανάνα με το γάλα και την ζάχαρη.
    Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε με το αλεύρι και προσθέτουμε την σόδα και το baking powder.
    Προσθέτουμε το μείγμα μπανάνας, την βανίλια, το κονιάκ και το αυγό ελαφρά χτυπημένο.
  2. Προσθέτουμε την κουβερτούρα την άλλη μπανάνα σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Βάζουμε αρκετό σπορέλαιο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει, με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα σε κουταλιές δημιουργώντας τηγανίτες.
  4. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα.
    Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
  5. Η σάλτσα Μερέντας
    Όσο τηγανίζουμε τις τηγανίτες, βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει 1-2 βράσεις.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την μερέντα.
    Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η μερέντα και να γίνει ρευστή κρέμα.
  6. Σερβίρισμα
    Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές περιχυμένες με την ζεστή σάλτσα μερέντας και φέτες μπανάνας ή με παγωτό!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο