Share

Οι καλύτερες, οι πιο νόστιμες και αφράτες τηγανίτες μήλου!

Αφράτες Τηγανίτες Μήλου Recipe

Αφράτες Τηγανίτες Μήλου

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 20, 2013

  • Απόδοση: 1 (10 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 10 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 20 λεπτά

Οι καλύτερες, οι πιο νόστιμες και αφράτες τηγανίτες μήλου!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα με το ειδικό μηχάνημα ,αφαιρώντας τους σπόρους,τα κόβουμε σε φέτες μετρίου πάχους οριζόντια και τα βάζουμε σε ένα μπωλ με νερό και χυμό λεμονιού,για 5 λεπτά.
  2. Ανακατεύουμε με σύρμα το αλέυρι κοσκινισμένο με τους κρόκους,την βανίλια,το ελαιόλαδο,το ρούμι,το ξύσμα,την ζάχαρη.
    Προσθέτουμε το νερό.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
    Αναμειγνύουμε απαλά την μαρέγκα με σπάτουλα στο μείγμα.
    Στραγγίζουμε τα μήλα και τα σκουπίζουμε με χαρτί.
  4. Βουτάμε τα μήλα στον χυλό, τηγανίζουμε σε πολύ ζεστό λάδι και από τις 2 πλευρές μέχρι να χρυσαφίσουν!
    Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη και αν θέλουμε κανέλα!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο