Tiramisu σε Ποτήρι

Tiramisu σε Ποτήρι

Tiramisu, το ωραιότερο και το πιο αντιπροσωπευτικό γλυκό της Ιταλικής κουζίνας!

Tiramisu σε Ποτήρι Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 17, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (8 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 5 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 20 mins

Tiramisu, το ωραιότερο και το πιο αντιπροσωπευτικό γλυκό της Ιταλικής κουζίνας!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Η κρέμα
    Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπώλ το τυρί, την άχνη, τους κρόκους και την βανίλια μέχρι να δημιουργήσουμε ένα ομογενές μείγμα.
    Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  2. Ενσωματώνουμε σταδιακά την μαρέγκα στο μείγμα με το τυρί ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
    Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τον εσπρέσσο, το λικέρ, το κονιάκ και το γάλα.
  3. Βουτάμε 2 σαβαγιάρ στον καφέ να μουλιάσουν ελαφρά.
    Σπάμε σε χοντρά κομμάτια, προσθέτουμε κρέμα ώς την μέση, πάλι 1 σαβαγιάρ μουλιασμένο σε κομμάτια και τέλος γεμίζουμε με κρέμα.
    Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και πρίν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.