Share

Tiramisu, το ωραιότερο και το πιο αντιπροσωπευτικό γλυκό της Ιταλικής κουζίνας!

Tiramisu σε Ποτήρι Recipe

tiramisou suntages

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 17, 2013

  • Απόδοση: 1 (8 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 5 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 2 ώρες 20 λεπτά

Tiramisu, το ωραιότερο και το πιο αντιπροσωπευτικό γλυκό της Ιταλικής κουζίνας!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Η κρέμα
    Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπώλ το τυρί, την άχνη, τους κρόκους και την βανίλια μέχρι να δημιουργήσουμε ένα ομογενές μείγμα.
    Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  2. Ενσωματώνουμε σταδιακά την μαρέγκα στο μείγμα με το τυρί ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
    Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τον εσπρέσσο, το λικέρ, το κονιάκ και το γάλα.
  3. Βουτάμε 2 σαβαγιάρ στον καφέ να μουλιάσουν ελαφρά.
    Σπάμε σε χοντρά κομμάτια, προσθέτουμε κρέμα ώς την μέση, πάλι 1 σαβαγιάρ μουλιασμένο σε κομμάτια και τέλος γεμίζουμε με κρέμα.
    Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και πρίν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο