Share
Τονάκια Μαριναρισμένα με Σαλάτα Κολοκύθι και Άγρια Μέντα

Μερικές σκέψεις πριν την συνταγή:

Εχθες  παρευρέθηκα στα Βραβεία Ποιότητας του περιοδικού Γαστρονόμος και ένιωσα ιδιαίτερη συγκίνηση τόσο για την προσπάθεια όλων αυτών των ανθρώπων που βραβεύτηκαν αλλά και για την τιμή να συνεργαστώ με τον Γαστρονόμο και σύντομα θα μοιραστώ μαζί σας αυτή την υπέροχη εμπειρία!

Αν υπήρχε το μαγικό λυχνάρι και μπορούσα να κάμω μια ευχή, αυτή θα ήταν να κατορθώσω να ασχολούμαι μόνο με αυτό που αγαπάω πραγματικά και λαχταρώ, την Ελληνική Γαστρονομία και όλους αυτούς τους παραγωγούς με τα εξαιρετικά προϊόντα που φτιάχνουν με πρώτες ύλες που δεν πολυταξιδεύουν, με πολύ μεράκι, αγάπη, κόπο και σεβασμό!

Για την ώρα όμως συνεχίζω να προσπαθώ να προλάβω ένα σωρό πράγματα που επίσης αγαπώ όπως το Food4Good, όπου την Κυριακή που μας πέρασε με την βοήθεια αρκετών αγαπημένων bloggers και φίλων καταφέραμε να κάνουμε πράξη ακόμη μια φορά!

Το μόνο που μου έχει αληθινά λείψει είναι να καθίσω να «μαγειρέψω για το blog»,

να αφοσιωθώ, να εμπνευστώ, να φωτογραφίσω , πράγματα που με γεμίζουν τόσο πολύ γιατί πάνω απ” όλα στην καρδιά μου είναι να μοιράζομαι μαζί σου!

Ετσι λοιπόν ενώ κανονικά θα έπρεπε να ασχολούμαι με την επιμέλεια της αυριανή μου εμφάνισης (θα σας πω σύντομα και γι αυτό) ένιωσα οτι έχω «παραμελήσει» το κομμάτι των συνταγών εδώ, οπότε τα «αφήνω» όλα και ξεκινώ!

Ελληνικά τονάκια, λαμπερά, γυαλιστερά που μύριζαν θάλασσα και κοστίζουν μόνο περίπου 2,50 ευρώ.
Αν τα συνατήσεις μην χάσεις την ευκαιρία να γευτείς ένα πεντανόστιμο ψάρι, οι τρόποι μαγειρέματος, πολλοί!

Τα δοκίμασα με έναν πολύ κλασικό τρόπο, αν και θα τα ήθελα στιφάδο, ο λόγος;

Ένα εκπληκτικό, ευλογημένο, αληθινό ελαιόλαδο από την ΠΕΛΑΣΓΑΙΑ (pelasgaea) που παράγεται στην περιοχή της Αργολίδας, όπου ευδοκιμεί η ποικιλία Μανάκι, αν επισκεφθείς και την ιστοσελίδα τους θα μαγευτείς από την ποιότητα της προσπάθειάς του που εύχομαι να ταψιδέψει μακρυά, να «ευδοκιμήσει» και να αποδώσει τους καλύτερους καρπούς!

Το ψάρι και η σαλάτα από κολοκύθι, σε ωμή εκδοχή, μου φάνηκε ιδανικό για την δοκιμή αυτή καθώς όσο περίμενα να μαριναριστεί θα μπορούσα να το δοκιμάσω στο ολόφρεσκο ψωμί που μόλις είχε βγει από τον φούρνο.

Όπως ανέφερα η συνταγή είναι απλή και δεν χρειάζεται ούτε ιδιαίτερες γνώσεις, χρόνο και υλικά παρά μόνο ένα ποιοτικό ελαιόλαδο και  φρέσκο τονάκι.


 Τονάκια Μαριναρισμένα με Σαλάτα Κολοκύθι

•Προετοιμασία: 45′  •Έτοιμο σε: 60′   •Ποσότητα: 4 άτομα •Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά
για το ψάρι
1 τονάκι, περίπου 500 gr.
4 λεμόνια ή λάιμ
Ελαιόλαδο
Φρέσκια άγρια μέντα
Χοντρό αλάτι

για την σαλάτα με κολοκύθι
3 τρυφερά κολοκυθάκια
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι
Ελάχιστο τζίντερ
Φρέσκια άγρια μέντα

Εκτέλεση βήμα-βήμα

η σαλάτα
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες.
Πολτοποιούμε το σκόρδο, το τζίντζερ και μερικά φύλλα από την άγρια μέντα.
Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σαλάτα με Ωμά Κολοκυθάκια

το ψάρι
Κόβουμε το ψάρι σε φέτες και το καθαρίζουμε από τα έντερα. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε.
Στύβουμε τα λεμόνια και περιχύνουμε το ψάρι, το οποίο τοποθετούμε σε ένα στενό σκεύος.

Φρέσκα Τονάκια Συνταγές

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 45 λεπτά.
Κατόπιν ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλάτι και μερικά φύλλα φρέσκιας μέντας.

Συνταγές με Φρέσκα Τονάκια PELASGAEA

Ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε τα τονάκια με την δροσερή σαλάτα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Tips:
– Αν το ψάρι είναι πολύ μαλακό πριν το τεμαχίσετε βάλτε το στην κατάψυξη.
– Αν θέλετε μπορείτε να μαρινάρετε το ψάρι και με άλλα εσπεριδοειδή ή άλλα μυρωδικά βότανα!

Εύκολες Συνταγές με Ψάρι

Φρέσκο Ψάρι Εύκολες Συνταγές

Εύκολες Συνταγές με Φρέσκο Ψάρι

 

 

 

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο