Share
Τα Χριστούγεννα τα θέλω λευκά, κόκκινα, παγωμένα και γλυκά σαν το γλυκό που θα σου προτείνω σήμερα, Τούρτα με Μαρέγκα, Παγωτό και Ρόδι!

Οι μαρέγκες είναι ένα αγαπημένο γλύκισμα για τα Χριστούγεννα, μπορείς να έχεις γρήγορα ένα εντυπωσιακό, τέλειο γλυκό με ελάχιστα υλικά και κόπο!

Μια από τις αγαπημένες μου γεύσεις σε παγωτό είναι το Cheesecake και μάλιστα το NIRVANA Pleasures of the World New York Cheesecake, πλούσιο, κρεμώδες όπως ακριβώς πρέπει και ήμουν σίγουρη ότι θα ταιριάξει απόλυτα με τις μαρέγκες!

Τις χιονάτες μαρέγκες διάλεξα να τις κάνω σε μεγάλους δίσκους, μια αέρινη τούρτα που την γέμισα με παγωτό και επειδή είναι γιορτές το κατακόκκινο ρόδι δεν μπορεί να λείπει!

Εκτός από τούρτα μπορείς να το σερβίρεις βέβαια και σε ατομικά ποτηράκια και επειδή το φαγητό που θα έχει προηγηθεί στο γιορτινό τραπέζι είναι χορταστικό το γλυκό πρέπει να είναι ελαφρύ, δροσιστικό και απλό!

Σε μερικά λεπτά θα έχεις το φανταστικό σου γλυκό από το ψυγείο στο τραπέζι και να θυμάσαι ότι μπορείς να «παίξεις» με πολλούς συνδυασμούς γεύσεων χρησιμοποιώντας μια από τις αγαπημένες γεύσεις NIRVANA να κάνεις την ανατροπή και να φέρεις την «ζεστή» χαρά του καλοκαιριού στην καρδιά του χειμώνα!

Enjoy #summerin2winter


 

Τούρτα με Μαρέγκα, Παγωτό και Ρόδι

° Έτοιμο σε: 120′
° Ποσότητα: 6-8 άτομα

Υλικά

για τις μαρέγκες
3 αυγά
80 gr. κρυσταλλική ζάχαρη
50 gr. ζάχαρη άχνη
1 λοβό βανίλιας ή εκχύλισμα βανίλιας
¼ κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο ή ελάχιστο αλάτι

για την γέμιση
2 συσκευασίες παγωτό NIRVANA Pleasures of the World New York Cheesecake
Μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα
Ρόδια
Άχνη ζάχαρη
Λευκή σοκολάτα προαιρετικά

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Αφήνουμε τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου αρκετές ώρες νωρίτερα.

Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια για 1 λεπτό προσθέτουμε το κρεμόριο, σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή, γυαλιστερή μαρέγκα που θα κάνει κορυφές.
Σταματάμε το χτύπημα, ενσωματώνουμε την άχνη ανακατεύοντας με σπάτουλα και την βανίλια.

Σχηματίζουμε με την μαρέγκα δύο ισόποσους δίσκους απλώνοντας σε αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε στους 120°C Κελσίου για 1 ώρα και 40 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και ετοιμάζουμε την τούρτα οταν θέλουμε να την σερβίρουμε.
Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετούμε την μια μαρέγκα, απλώνουμε μαρμελάδα που την έχουμε αραιώσει με λίγο ζεστό νερό να γίνει αρκετά ρευστή, τοποθετούμε μπάλες παγωτού και από επάνω την άλλη μαρέγκα.

Περιχύνουμε με μαρμελάδα, άφθονους σπόρους από ρόδι, πασπαλίζουμε με άχνη και τριμμένη λευκή σοκολάτα.

Σερβίρουμε αμέσως!

 

Παγωτό με Μπεζέδες

 

Παγωτό Cheesecake Συνταγή

 

Παγωτό NIRVANA Cheesecake

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο